Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

S faller fritt nu – när alla genomskådat lögnerna

Dagens tre största inrikesnyheter.
Magnus Persson är SD:s arbetsmiljöpolitiska talesperson.Foto: SD
Ardalan Shekarabi (S), socialförsäkringsminister.Foto: ANNA-KARIN NILSSON

I stället för att ta väljarnas oro på allvar lajvar Ardalan Shekarabi arbetare, trots exakt noll erfarenhet, och försöker bygga sitt eget varumärke. Det är både osmakligt och genomskinligt, skriver Magnus Persson, SD-topp och byggnadsarbetare.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

REPLIK. Ardalan Shekarabi har gjort det till sin uppgift att fylla på i lögnfabriken, ett projekt som startade i samband med EU-valet för att bokföra lögner som sprids av Socialdemokraterna. Senast var ministern ute och ljög om skyddsombuden och nu fortsätter han sprida desinformation om vår politik för löntagare.

Skamlöst påstår Shekarabi att vi är ”arbetarfientliga” och vill ”äventyra tryggheten” för löntagare. Inget kunde vara mer fel. Vi värnar den svenska modellen. Vi vill göra a-kassan allmän, obligatorisk och statligt finansierad. I dag står 30% av arbetskraften utan försäkring inför stundande lågkonjunktur. Vi vill att taket i a-kassen höjs från dagens 910 kronor till 1 200 kronor. Vi vill utöka preskriptionstiden för arbetsmiljöbrott – ett förslag som trots stöd av LO röstades ner av Socialdemokraterna.

Ett parti i fritt fall

Samtidigt befinner sig Socialdemokraterna i fritt fall. Väljarna har genomskådat lögnerna och vänder partiet ryggen. Shekarabi lyfter sysselsättningsgraden, samtidigt som Sverige snart har EU:s högsta arbetslöshet. Istället för att ta väljarnas oro på allvar lajvar Shekarabi arbetare, trots exakt noll erfarenhet, och försöker bygga sitt eget varumärke. Det är både osmakligt och genomskinligt.

Under tiden Shekarabi sprider lögner i media sammanträder våra sakkunniga för att ta ansvar och utveckla den politik väljarna överger Shekarabi för. Detta är anledningen till att Sverigedemokraterna snart är Sveriges största parti – väljarna vet vem som värnar deras intressen på riktigt.

 

Av Magnus Persson (SD)

Arbetsmiljöpolitisk talesperson och byggnadsarbetare

Sifo: Åkesson större än Löfven i storstäderna

SD har länge haft sitt största stöd på landsbygden, men en ny Sifomätning visar hur partiledaren åtnjuter allt större förtroende i storstäderna.