Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

S bedriver häxjakt mot muslimska toppskolor

Anwaar Al-Saleh, toppkandidat för Partiet Nyans till kommunfullmäktige i Malmö.
Diyar Cicek, SSU.

Socialdemokraternas mörka historia går inte att jämföra med Partiet Nyans. Varför får S-kommunernas kommunala problemskolor vara kvar medan partiet bedriver häxjakt mot muslimska friskolor med toppbetyg? skriver Anwaar Al-Saleh, Nyans toppkandidat i Malmö.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

REPLIK. Diyar Cicek, förbundssekreterare för SSU, försöker starta en debatt om Partiet Nyans och dess partiledares bakgrundshistoria. Alltså ett ungdomsförbund till Socialdemokraterna, vars minister har gjort Hitlerhälsning. Ett parti som haft nazister på sina bänkar i riksdagen och förhandlat med Nazityskland en gång i tiden. Ska vi prata om partiernas historia, så går Socialdemokraternas historia inte att jämföra med Partiet Nyans. 

Karriärister sviker förorten och minoriteterna

Vi i Partiet Nyans är kritiska till politiker med utländsk bakgrund som verkar i de etablerade partierna. Dessa politiker jagar ständigt röster utanför moskéer och etniska föreningar med tomma löften om att bekämpa islamfobin och rasismen i samhället. Efter varje val försvinner de och håller sig undan frågor som rör de här människorna i förorten. Förorten och dess befolkning är trött på karriärister som inte vågar gå emot partilinjen av rädsla för att petas från sina bekväma positioner. 

Skolan behöver återförstatligas omgående

Diyar Cicek har uppenbarligen noll koll på Sveriges skolproblem. Samtliga kommunala skolor i landets förorter är ökända för bristande undervisning och dåliga resultat.  Från många av dessa skolor går uppemot 60 procent av eleverna ut grundskolan utan gymnasiebehörighet. Kommuner som styrts av Socialdemokraterna i decennier, sticker ut i statistiken. 

”Kalla Fakta” har sänt ett nytt avsnitt: ”Barnen på fjärde våningen”. Avsnittet handlar om den kommunala Sorgenfriskolan som städar undan elever som är i behov av extra stöd. Något som fått förödande konsekvenser för barnen som letts in i kriminalitet. I helgen fick jag lyssna på Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) vid eidfestivalen i Folkets park. Hon sa att S kommer arbeta för en mer jämlik skola. Hur länge har Socialdemokraterna suttit vid makten i Malmö? Hur många år till behöver de? Varför får en sådan kommunal skola vara kvar medan S bedriver häxjakt mot muslimska friskolor med toppbetyg? 

I Sverige har kommunala skolor bidragit med flertalet IS-resenärer. Varför får dessa skolor vara kvar?

Jag själv har flitigt valt bort Malmös kommunala skolor och går sista året i en fristående gymnasieskola, något jag aldrig ångrat. Socialdemokraternas ideologi skall definitivt inte gå före min och andra barns framtid. Därför vill vi värna seriösa friskolor som levererar goda resultat. Till skillnad från S är Partiet Nyans inte ett parti förblindat av sin egen ideologi. 

Kommuner bedriver affärsverksamhet 

Skolorna har blivit en sorts affärsverksamhet för kommunerna. S-ledda kommuner motarbetar och svartmålar ständigt fristående skolor för att inte tappa elever och därmed skolpengen. I Göteborg har man valt att gå emot Förvaltningsrättens beslut och stoppat skolpengen till Römossesskolan. Samtliga partier med Socialdemokraterna i spetsen arbetar hårt för att stänga ner skolan trots att domstolen beslutat att skolan får vara kvar. Detta uppenbarligen för att varje elev betyder cirka 100 000 kronor för kommunen. 

I Stockholm stängde man nyligen ytterligare två muslimska skolor med toppbetyg. Anledningen är att Säpo anser att barnen radikaliseras. I Sverige har kommunala skolor bidragit med flertalet IS-resenärer. Varför får dessa kommunala skolor vara kvar? Vi vill därför återförstatliga skolan och låta den styras av experter, i stället för fördomsfulla politiker som konkurrerar med friskoleverksamheten.  

Minoriteter har använts för att fånga röster

Partiet Nyans styrs av politiker med utländsk bakgrund. De flesta av oss har varit aktiva i de etablerade partierna: S, V, MP, C, L, M. Alla har vi upplevt rasism och noterat att minoriteter endast används som röstmagneter på listorna. Partiet Nyans är varken ett etniskt, religiöst eller islamistiskt parti. Alla oavsett bakgrund är välkomna i Partiet Nyans. Vi kommer också välkomna Diyar Cicek med öppna armar om han petas pga sin religion, etniska bakgrund eller sina åsikter gällande framtiden. Detta är tyvärr sanningen som många politiker med utländsk bakgrund fått erfara. 


Av Anwaar Al-Saleh

Partiet Nyans toppkandidat till kommunfullmäktige i Malmö

0