Veronica Palm. Foto: Sven Lindwall
Veronica Palm. Foto: Sven Lindwall

Roger Akelius engagemang behövs

Publicerad

Det som byggt Sverige starkt har vart ett starkt samarbete mellan politik och näringsliv, där var och en har tagit sin del av ansvaret. Det gäller inte minst på bostadsmarknaden. När vi i dag har en regering som drar sig tillbaka och överlämnar hela ansvaret till marknaden försämras landets förutsättningar. Sverige är ett litet exportberoende land som behöver samarbete för att kunna hävda sig i internationell konkurrens.

Jag välkomnar Roger Akelius engagemang under rubriken "Låt kapitalisterna bygga bort slummen”. Det är med oro jag ser hur så många lägenheter från miljonprogrammets dagar inte får nödvändig upprustning och inte klimatsäkras inför framtiden. Att påbörja en omställning skulle både ge jobb, bättre lägenheter och en bättre miljö.

 

Dessutom leder dagens situation till inlåsningar på bostadsmarknaden och hindrar en dynamisk arbetsmarknad. Enkelt uttryckt: Folk kan inte flytta dit jobben finns och svenska företag går miste om chanser på en allt hårdare internationell marknad.

 

För att klara utmaningen krävs både engagerade fastighetsförvaltare och ansvarsfulla politiker. Med ett ökat gemensamt ansvarstagande kan vi bygga Sverige starkare.

 

VERONICA PALM

är Socialdemokraternas bostadspolitiska talesperson

Expressen getinglogga
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag