Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Räddningen för krisande Filipstad är återvandring

Uppdrag Gransknings reportage från Filipstad har dragit igång en het debatt om invandringens kostnader.
Filipstads kommunalråd Per Gruvberger (S).
Foto: Filipstads kommun
Urban Pettersson är SD:s gruppledare i Filipstad.
Oscar Sjöstedt är finanspolitisk talesperson för SD.
Foto: SD

SD svarar Filipstads kommunalråd Per Gruvberger (S):

Har man inte ens förstått att det finns ett problem är man kanske heller inte rätt person att lösa det?

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

SLUTREPLIK. Det är en illa upprepad och seglivad lögn att Sverigedemokraterna på något sätt skulle vara motståndare till det kommunala utjämningssystemet. Tvärtom stärker vi kommunsektorns samlade ekonomi. Hade vår budget vunnit kammarens bifall i höstas hade kommunerna stärkts med knappt 13 miljarder kronor nästa år, vilket – allt annat lika – hade motsvarat en förstärkning av Filipstads kommun med motsvarande 13 miljoner kronor. 

Korrekt är dock att vi i partiets budgetmotioner skär ner kraftigt på de migrations- och integrationsrelaterade utgifterna, av det enkla skälet att vi ämnar föra en avsevärt mer restriktiv politik på området än vad Socialdemokraterna, med sina mer eller mindre extrema samarbetspartier, mäktar med. Då uppstår en besparing som man i stället kan satsa på att förstärka polisen eller att korta vårdköerna. 

Återvandring är lösningen

Korrekt är också att vi sagt nej till att ytterligare en myndighet – Delmos – inrättas. Det är inte fler myndigheter som är lösningen på det splittrade och segregerade samhälle som Socialdemokraterna skapat, det är en restriktiv invandringspolitik med kraftigt fokus på återvandring. Att påstå att en alltför omfattande invandring inte medfört stora problem för Sverige i allmänhet och Filipstad i synnerhet är helt enkelt inte ansvarstagande. Har man inte ens förstått att det finns ett problem är man kanske heller inte rätt person att lösa det problemet?


Av Oscar Sjöstedt (SD) 

Finanspolitisk talesperson

Urban Pettersson (SD) 

Gruppledare i Filipstad