Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rädda oss från Unni Drougges genusfascism

David Eberhard är författare och psykiater.
Unni Drougge är författare och chefredaktör för Kvinnotryck.Foto: MARIA HANSSON

Unni Drougge bevisar att det inte alls är en garanti att ett tredje världskrig inte skulle kunna äga rum om det bara var kvinnor som styrde världen.

Att kastrera män kan aldrig vara lösningen, skriver psykiatern David Eberhard.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

REPLIK | GENUS. Jag har sällan i mitt liv sett så många halmgubbar i en text som i den Unni Drougge skriver som replik till min artikel angående att man bör låta pojkar uppfostras som pojkar istället för flickor. Med halmgubbe menas att man argumenterar mot argument som  motståndaren alls inte har. Hennes argumentativa svammel bygger helt på att hon påstår att jag tycker saker jag inte alls gett uttryck för och alltså inte tycker. Efter att man sållat bort den typen av argumentation från hennes text, finns inte särskilt mycket kvar. 

Utifrån den polemiska text som Unni Drougge lyckats producera förefaller det som att hon tror att om man inte accepterar en extremistisk genuspedagogisk syn på tillvaron så är man för ett fascistiskt våldtäktssamhälle. Den typen av svartvitt tänkande är inte värt att besvara. Världen är mer grå och komplex än så, vilket de flesta  av oss inser. Om vi emellertid försöker att för en stund bortse från den genusfascistiska världsbilden som ligger bakom det infama påhopp som hon orkestrerar och dessutom alltså ignorerar alla hennes halmgubbar, så finns det ändå en del att förtydliga.

Det är med stor förfäran jag läser om hennes illa dolt förtäckta förslag om hur vi ska lösa den så kallade ojämställdheten.

Vi styrs av både biologi och kultur

Det finns (och det tror jag alla sansade läsare av min första artikel faktiskt insåg) gråskalor mellan ett våldtäktssamhälle och en extrem ideologisk genuspedagogik som helt bortser från biologin. Unni Drougge och andra upprörda så kallade feminister tycks mena att allting här i världen är kulturstyrt (bortsett från att alla män – i alla fall enligt Drougge – skulle må klart bättre av att kastreras). 

Det jag har hävdat är att så är inte världen beskaffad, enligt vetenskapen. Om nu Drougge och hennes gelikar vill ändra världen så att den stämmer bättre överens med deras ideologi, så kommer de alltså förhoppningsvis inte att lyckas. För såväl jag (som också vetenskapen) menar att vi styrs av både biologi och kultur.

 

LÄS MER – genusdebatten i Expressen:

 Eberhard: Tänk om – låt pojkar uppfostras som pojkar

 Rickard Nordin (C): Det Eberhard skriver är djupt provocerande 

 Alla som vill kan ju se att pojkar inte är som flickor 

 Eberhard tjänar pengar på antifeministisk gubbröra

 

Med det sagt så är världen så beskaffad att man i extrema miljöer kan bli utsatt för extrem påverkan. Och det är något som Unni Drougge är tydlig med att hon är positivt inställd till. Det är med stor förfäran jag läser om hennes illa dolt förtäckta förslag om hur vi ska lösa den så kallade ojämställdheten. Unni Drougge föreslår tydligt mellan raderna på fullt allvar att vi ska åtgärda den för henne toxiska manligheten kirurgiskt. En urolog hon känner uppfattar att män som drabbats av peniscancer och som gjort stora kirurgiska ingrepp i penis och testiklar blir snällare…

Totalitär könsstympningsförespråkare

Kastration är i Unni Drougges totalitära värld en behandling mot den elaka manligheten  i stort. Och där tog också debatten slut. Det finns inget mer att samtala om. Jag har alltså nu i ett av Sveriges absolut största debattforum en diskussion mot en totalitär könsstympningsförespråkare. Och det finns uppenbarligen folk som tar denna människa på allvar. 

Låt oss enas om att vi alla bör vara tacksamma över att Unni Drougge inte har någon som helst roll i hur landet Sverige sköts. För om så vore fallet skulle ingen genuspedagogik i världen rädda oss. Hon är det biologiska beviset för att det inte alls är en garanti att ett tredje världskrig inte skulle kunna ske om det bara var kvinnor som styrde världen. Med sådana som henne i maktposition skulle vi gått under för länge sen.

 

Av David Eberhard

Psykiater och författare