Ny hundtränare till "Go'kväll"

SVT:s genrechefer försvarar i dag sitt utskällda hundprogram "Hundkoll". Och passar samtidigt på att avslöja att SVT lanserar en ny hundtränare redan i maj.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Jeppe Stridh

Daniel och Natasja

 Atterbom kritiserade på Sidan 4 i Expressen SVT:s "Hundkoll" och "Go'kväll" för att ge uttryck för en gammaldags hunduppfostran. Huvudtränare i programmet "Hundkoll" är Jeppe Stridh. Vi delar inte bilden av att Jeppe Stridh representerar en träningsmetod som framkallar "dödsångest" hos de hundar som tränas i programmet. Jeppe står för en träningsmetod som är konsekvent och rak och som bygger på förtroende mellan hunden och hundägaren. I "Go'kvälls" serie "Hundskolan" medverkar hundtränaren Barbro Börjesson regelbundet med tips om hur man tränar sin hund.

Både Jeppe Stridh

 och Barbro Börjesson är kompetenta hundtränare med lång erfarenhet av hundar. Jeppe har tränat hundar och hundägare i nästan 30 år och Barbro har arbetat med hundar i hela sitt yrkesverksamma liv. Barbro har till exempel arbetat med Svenska kennelklubben och medverkar i deras utbildningsmaterial.

Det finns många

 duktiga hundtränare i Sverige som använder sig av olika metoder. Vi säger inte att en metod är bättre än någon annan. Syftet med "Hundkoll" och "Hundskolan" är att hjälpa hundägare att få en god och fungerande relation till sin hund samt att inspirera andra hundintresserade.

Vi är medvetna om att

 Jeppes och Barbros metoder för hunduppfostran ligger ganska nära varandra och har sedan en tid sökt efter kompletterande hundexpertis till vårt utbud. Redan i maj kommer ytterligare en hundtränare att medverka i "Go'kväll". Den personens metoder kommer att vara ett komplement till Jeppe Stridhs och Barbro Börjessons arbetssätt.

EVA LANDAHL STEFAN BARON

Eva Landahl är genrechef för Fritid och Fakta på SVT. Stefan Baron är genrechef för Nöje på SVT.