Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny hundtränare till "Go'kväll"

SVT:s genrechefer försvarar i dag sitt utskällda hundprogram "Hundkoll". Och passar samtidigt på att avslöja att SVT lanserar en ny hundtränare redan i maj.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Daniel och Natasja

Atterbom kritiserade på Sidan 4 i Expressen SVT:s "Hundkoll" och "Go'kväll" för att ge uttryck för en gammaldags hunduppfostran. Huvudtränare i programmet "Hundkoll" är Jeppe Stridh. Vi delar inte bilden av att Jeppe Stridh representerar en träningsmetod som framkallar "dödsångest" hos de hundar som tränas i programmet. Jeppe står för en träningsmetod som är konsekvent och rak och som bygger på förtroende mellan hunden och hundägaren. I "Go'kvälls" serie "Hundskolan" medverkar hundtränaren Barbro Börjesson regelbundet med tips om hur man tränar sin hund. Jeppe Stridh

Både Jeppe Stridh

och Barbro Börjesson är kompetenta hundtränare med lång erfarenhet av hundar. Jeppe har tränat hundar och hundägare i nästan 30 år och Barbro har arbetat med hundar i hela sitt yrkesverksamma liv. Barbro har till exempel arbetat med Svenska kennelklubben och medverkar i deras utbildningsmaterial.

Det finns många

duktiga hundtränare i Sverige som använder sig av olika metoder. Vi säger inte att en metod är bättre än någon annan. Syftet med "Hundkoll" och "Hundskolan" är att hjälpa hundägare att få en god och fungerande relation till sin hund samt att inspirera andra hundintresserade.

Vi är medvetna om att

Jeppes och Barbros metoder för hunduppfostran ligger ganska nära varandra och har sedan en tid sökt efter kompletterande hundexpertis till vårt utbud. Redan i maj kommer ytterligare en hundtränare att medverka i "Go'kväll". Den personens metoder kommer att vara ett komplement till Jeppe Stridhs och Barbro Börjessons arbetssätt. EVA LANDAHL STEFAN BARON Eva Landahl är genrechef för Fritid och Fakta på SVT. Stefan Baron är genrechef för Nöje på SVT.