Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

När demokratin inte passar viftas det med rasistkortet

Inger Pilthammar är tidigare moderat kommunpolitiker i Sölvesborg.
Författaren Per Nilsson skrev att Sölvesborg numera står för dumhet, inskränkthet, inkompetens och rasism.

Det börjar bli tröttsamt när det viftas med rasistkortet i alla lägen. Har du problem med demokratin, Per Nilsson? svarar Inger Pilthammar i debatten om Samstyret i Sölvesborg.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

REPLIK. Sällan har man skådat en mer elak och enkelriktad debattartikel. Den kalla vinden över Sölvesborg kommer bara från vänsterfalangen där barnboksförfattaren Per Nilsson uppenbarligen befinner sig. Den kalla vinden ökade ytterligare i din text. Jag vill inte kommentera de övriga sarkasmerna och elakheterna. Du är uppenbarligen mycket bättre på det. Trots att du skriver barnböcker.

Har du sett oron i ögonen på en dement som inte förstår vad den som ska hjälpa till säger? Tycker du inte att våra äldre efter ett långt liv har rätt att förstå vad människor i vården säger? I vården ska man kunna språket för den som behöver hjälpen. Det hade blivit samma missförstånd om jag flyttat till Stockholm och använt min listerländska rakt av. 

Valet visade att förtroendet för de som styrde minskat i kommunen. Varför inte analysera det – i stället för att sprida hat och misstolkningar?

Jag jobbar själv i vården och möter människor som inte talar svenska. Vi använder engelska, tyska, kroppsspråk, telefontolkar med mera för att vi ska förstå varandra så att människor får bästa möjliga vård och inga missförstånd uppstår. Vården ska utföras efter patientens, brukarens behov. Är inte våra gamla värda det samma?

Det börjar bli tröttsamt när det viftas med rasistkortet i alla lägen. Se sakfrågan! Det gäller främst våra äldre. 

Respektera demokratin

Det är M och KD som bär skulden till det nya styret skriver du, har du problem med demokratin? Kanske ville kommuninvånarna se en förändring, eller var trötta på maktfullkomligheten som kommer efter så många år utan maktskifte. Valet visade att förtroendet för de som styrde minskat i kommunen. Varför inte analysera det – i stället för att sprida hat och misstolkningar?

Varför hånade du inte förslagen om landmärken redan när frågan var uppe för många år sedan, när det fanns förslag om något från en av dina egna böcker? Varför tänker jag på farbror Rimfrost som blåser isvindar när jag läser din debattartikel?

 

Av Inger Pilthammar

Fd ledamot (M) av kommunfullmäktige i Sölvesborg