Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MP väljer stad framför landsbygd i budgeten

Hur många jobb kommer skapas på landsbygden med den mörkröda skattehöjarpolitik som Miljöpartiet nu står för?

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Emma Nohrén och Janine Alm Ericson skriver om grön skatteväxling, men någon sådan syns inte till i vårbudgeten. I stället är det ensidiga skattehöjningar på jobb och företagande som slår mot landsbygden. Vårbudgeten ekar tom på förslag som stärker utvecklingen i hela landet.

Med Centerpartiet i regeringen fick hundratusentals hushåll på landsbygden uppkoppling, vilket gör att många nu har bättre tillgång till samhällsservice på nätet än någonsin, i form av banktjänster, apotek och shopping. Vi har dessutom femdubblat satsningarna på kommersiell service inom Landsbygdsprogrammet. Men mer behöver göras. Centerpartiet tillsatte den utredning om service på landsbygden som nyligen presenterades. Där finns många bra förslag och nu är det hög tid att agera. Tyvärr väljer regeringen att vara passiv.

Det vore glädjande om Miljöpartiets fina ord om en levande landsbygd även visade sig i praktisk politik. Vårbudgeten visar med all tydlighet att MP väljer storstäder framför landsbygd. Man ger lite smulor med ena handen men tar hela kakburken med den andra. Svensk landsbygd förtjänar bättre än så.

Kristina Yngwe

Riksdagsledamot och agronom (C)