Kristina Winberg, EU-parlamentariker (SD). Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSENKristina Winberg, EU-parlamentariker (SD). Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
Kristina Winberg, EU-parlamentariker (SD). Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
Peter Lundgren, EU-parlamentariker (SD). Foto: SVEN LINDWALLPeter Lundgren, EU-parlamentariker (SD). Foto: SVEN LINDWALL
Peter Lundgren, EU-parlamentariker (SD). Foto: SVEN LINDWALL
Julia Kronlid, Sverigedemokraterna. Foto: SVEN LINDWALLJulia Kronlid, Sverigedemokraterna. Foto: SVEN LINDWALL
Julia Kronlid, Sverigedemokraterna.  Foto: SVEN LINDWALL

Moderaterna borde fundera på sin återhämtning

Publicerad

Istället för att föra en ohederlig debatt för att plocka billiga poäng, borde Moderaterna fundera på hur man ska återhämta sig från den katastrofala flyktingpolitik man bedrev under åren i regering, skriver debattörerna. 

Expressen getinglogga
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Moderaternas Gunnar Hökmark och Christofer Fjellner framhåller felaktigt att Sverigedemokraterna vill att migrationsströmmarna över Medelhavet ska fortsätta och att vi är emot att hjälpa människor i deras hemländer. Detta på grund av att vi röstat emot en fond för hållbar utveckling (den så kallade European Fund for Sustainable Development). Vidare påstås att Sverigedemokraterna inte har röstat för tullättnader för bland annat Botswana, Ghana och Namibia.

Det är uppenbart att Hökmark och Fjellner saknar kunskap om Sverigedemokraternas politik. Vi är ett EU-kritiskt parti som i stället vill verka för mellanstatligt samarbete. Därför röstade vi emot det utkast till budget 2018, där fonden för hållbar utveckling ingår som en del i en större helhet.

 

LÄS MER: Sverigedemokraterna vill inte alls hjälpa på plats

 

Moderaterna verkar inte heller vara medvetna om att Sverigedemokraterna i EU-parlamentet i december 2016, röstade för ett ekonomiskt partnerskapsavtal med Ghana i syfte att underlätta handeln med EU.

Istället för att föra en ohederlig debatt för att plocka billiga poäng, borde Moderaterna fundera på hur man ska återhämta sig från den katastrofala flyktingpolitik man bedrev under åren i regering. Då spenderades flera miljarder av biståndet på asylinvandring till Sverige medan FN:s flyktingorgan UNHCR bara fick runt en halv miljard i årligt stöd. Hade EU och Sverige agerat i enlighet med vår politik, så hade ett stort antal människoliv kunnat räddas samtidigt som vi hade tagit ansvar för vårt land.

 

Kristina Winberg 

EU-parlamentariker (SD)

Peter Lundgren 

EU-parlamentariker (SD)

Julia Kronlid 

Biståndspolitisk talesperson (SD)

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag