Vänsterpartiets Stig Henriksson. Foto: JESSICA GOW / TT / TT NYHETSBYRÅNVänsterpartiets Stig Henriksson. Foto: JESSICA GOW / TT / TT NYHETSBYRÅN
Vänsterpartiets Stig Henriksson. Foto: JESSICA GOW / TT / TT NYHETSBYRÅN
Gunnar Hökmark, EU-parlamentariker (M). Foto: PER LARSSON / TT / TT NYHETSBYRÅNGunnar Hökmark, EU-parlamentariker (M). Foto: PER LARSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
Gunnar Hökmark, EU-parlamentariker (M). Foto: PER LARSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
Vladimir Putin, Rysslands president. Foto: MIKHAIL METZEL/TASS/HOST PHOTO / POOL / / EPA TT NYHETSBYRÅNVladimir Putin, Rysslands president. Foto: MIKHAIL METZEL/TASS/HOST PHOTO / POOL / / EPA TT NYHETSBYRÅN
Vladimir Putin, Rysslands president. Foto: MIKHAIL METZEL/TASS/HOST PHOTO / POOL / / EPA TT NYHETSBYRÅN

Minns er egen smutsiga historia, Gunnar Hökmark!

Publicerad

Vänsterpartiets försvarspolitiske talesperson Stig Henriksson ger inte mycket för Gunnar Hökmarks anklagelser om att man går Kremls ärenden.

Expressen getinglogga
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Gunnar Hökmark (M) hatar Vänsterpartiet, det blir alldeles tydligt när man läser hans uppskruvade angrepp på oss. Men den som hatar har ofta svårt att ta till sig kunskap och att göra nyktra analyser. Det märks när Hökmark sprider felaktigheter och debatterar med sina egna fördomar om Vänsterpartiet, senast på Expressens debattsida. 

Putins Ryssland är en nationalistisk och auktoritär högerregim som bryter mot folkrätten när landet angriper grannländer som Ukraina och Georgien. Landet bidrar till upprustning och ökad risk för konflikter även i vårt område. Om Gunnar Hökmark hade orkat googla om Vänsterpartiets politik så hade han kunnat ta reda på att det är vår åsikt. Istället väljer han att ljuga ihop en egen historia. Tröttsamt.

 

LÄS MER - Gunnar Hökmark: Som Moskva väser ropar Vänsterpartiet 

Gunnar Hökmark är som don Quijote

Många reaktionärer har haft svårt att orientera om sig efter det kalla kriget. Likt don Quijote går de åter till attack mot en inbillad fiende och de blir samtidigt allt mer irrelevanta. Hur vore det om Hökmark i stället orkade med lite självkritik? När han själv var ordförande för Muf på 1980-talet utmärkte sig förbundet för att inte delta i arbetet mot apartheid utan i stället hetsa mot befrielserörelsen ANC. Muf:are uttalade öppet sitt stöd för terrorgrupper som Renamo och Unita som sponsrades av apartheidregimen. Ibland är den som skriker högst också den som själv har mest att dölja.

 

Av Stig Henriksson

Försvarspolitisk talesperson (V)

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag