Jimmie Åkesson: Massinvandringen har förstört vårt land

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency

Mångkulturalismen och massinvandringen har misslyckats kapitalt – den har splittrat och förstört vårt land.

Vi sa sanningen redan för 20 år sedan – nu finns bara en väg framåt, skriver Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

DEBATT. För bara några dagar sedan sköts en ung polisman till döds på öppen gata. Den organiserade och till betydande delar importerade kriminaliteten firar ännu en seger över Sverige. Sorgen jag känner över detta, å polismannens anhörigas och kollegers vägnar samt på grund av det grova övergreppet mot hela vårt samhälle, är svår att klä i ord. Det är riktigt illa ute med Sverige. 

Som om ett polismord inte vore nog i sig så dömdes den nu gripne gärningsmannen för bara ett drygt år sedan för mordförsök efter att ha knivhuggit en man i halsen. Smaka på det. Dömd för drygt ett år sedan, nu fri att skjuta ihjäl en ung polisman och blivande far.

Oppositionen är nu redo att ta sig an det mödosamma arbete som väntar efter vänsterliberalernas kaospolitik

Maktpartiet Socialdemokraterna, som är direkt ansvariga för det hånfullt milda straff som möjliggjorde nämnda polismord, är i vanlig ordning snabba med att låtsas signalera handlingskraft, med svulstiga ord och bistra miner. Är det någon som går på det?

I sju år har de regerat och i sju år har vi noterat att utvecklingen stadigt gått åt helt fel håll. Sverige har inte fått mindre brottslighet, vi har fått mer, grövre och i vissa hänseenden en ny typ av brottslighet. Polisen möter i dag kriminella med en helt annan syn på grundläggande människovärde. De outtalade gränser som tidigare fungerat som en stötdämpare mot de värsta övertrampen har suddats ut.

Ni borde ha lyssnat

Det behöver sägas: Hade etablissemanget lyssnat på Sverigedemokraterna för tjugo, eller bara för tio år sedan, så hade vi sannolikt inte varit här i dag. Det är segregationen i det sönderslitna Sverige som göder gängbrottsligheten. Mångkulturalismen och massinvandringen har misslyckats kapitalt, den har splittrat och förstört vårt land.

Men det finns en väg framåt och den stavas kortfattat nolltolerans mot kriminalitet. 

Sverige ska inte vara ett land där förhärdade brottslingar mer eller mindre ostraffat kan begå brott och efter en kort riskbedömning beröva andra människor livet utan att blinka.

Moral, upprättelse och rättvisa

Brottslingar ska i första hand straffas, inte vårdas och rehabiliteras. Grova våldsverkare ska låsas in, på obestämd tid om så krävs, inte få gå fria på grund av brist på häktes- och anstaltsplatser. Den brottsling som kan utvisas, skall också utvisas efter avtjänat fängelsestraff, inga undantag och inget daltande. Har man till exempel berövat någon livet så är situationen i hemlandet en helt ointressant detalj, då skall man handgripligen återbördas dit, hur ogärna man än önskar det.

Detta handlar inte bara om att göra det mindre attraktivt att begå brott. Det handlar minst lika mycket om moral, upprättelse och rättvisa. Offret ska känna att samhället ser och reagerar med kraft mot den som utfört själva handlingen.

Oppositionen är nu redo att ta sig an det mödosamma arbete som väntar efter vänsterliberalernas kaospolitik. Sverige behöver inte mer hat och aggressioner, vi behöver samling i denna kristid.

Hat och förakt

Att bygga sin politiska existens på hat och förakt mot oss har för Socialdemokraterna varit ett effektivt sätt att förhindra all form av politisk handlingskraft och ansvarstagande. Inte ett enda av Sveriges stora problem, vilka Socialdemokraterna för övrigt i hög grad själva har skapat, har regeringen Löfven lyckats finna lösningar på. Man har inte ens tagit målmedvetna steg i rätt riktning. Och det märks, på det tydligaste sätt man kan tänka sig, i stort sett varje dag. 

Vad Sverige behöver är en stark och stabil regering med en gemensam målbild och med Sveriges bästa för ögonen. Nästa år avgörs ett av de viktigaste valen i svensk politisk historia. 


Av Jimmie Åkesson

Partiledare, Sverigedemokraterna