Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lyssna på folket – vem vill ha kravlös invandring?

Lyssna på folket, Löfven, inte på radikala ungdomsförbund som vill ha kravlös invandring, skriver debattörerna.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT
Martin Hallander är ordförande för KDU.
Evin Badrniya, andre vice ordförande samt migrationspolitisk talesperson för KDU.

S har länge utlovat en mer restriktiv migrationspolitik som uteblivit på grund av småpartiernas oproportionerligt stora inflytande. 

Att öka volymerna och öppna för mer kravlös anhöriginvandring är verklighetsfrånvänt, skriver Martin Hallander och Evin Badrniya, KDU. 

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

REPLIK. I en debattartikel 7/6 höjer ungdomsförbundsordföranden för Cuf, Luf och Grön ungdom ett varningens finger till Socialdemokraterna. De avråder från samarbete med KD, M och SD i migrationsfrågan och kräver generösare samt mer kravlös invandring. 

Det som dessa ungdomsförbund kräver har redan prövats, nämligen innan 2015. Det resulterade i förvärrad segregation och mer ansträngda statsfinanser. De flesta som kom till Sverige runt den tiden saknar dessutom fortfarande jobb. Att då vilja öka volymerna och öppna för mer kravlös anhöriginvandring är verklighetsfrånvänt. 

Vad är egentligen humant?

Att dessa ungdomsförbund påstår sig vara för en human asylpolitik medan de stöttar ett system som uppmuntrar livsfarliga resor över medelhavet är enbart hyckleri. Det är dessutom fräckt att de påstår sig värna asylrätten när de urholkar den genom stöd för den omsusade Gymnasielagen.

Det finns ingen poäng med att hörsamma radikala krav när framtidens migrationspolitik ska formas. Enbart 10 procent av folket önskar den migrationspolitik artikelförfattarna vill ha. Däremot vill 54 procent av svenska väljare ha mer restriktivitet, likt riksdagens majoritet – nämligen S, M, SD och KD. 

Småpartier mot sunt förnuft

Länge har Socialdemokraterna utlovat en mer restriktiv migrationspolitik som uteblivit på grund av småpartiernas oproportionerligt stora inflytande. Vi i KDU hoppas därför på ordentliga kliv mot den politik svenska folket faktiskt röstat för. Respekten för väljarkåren och att infria löften man utgett borde väg tyngre än verklighetsfrånvända krav från radikala ungdomsförbund.


Av Martin Hallander

Förbundsordförande KDU Sverige 

Evin Badrniya

Andre vice ordförande samt migrationspolitisk talesperson KDU Sverige

Strandhäll: Därför måste vi ha låg invandring