Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lögnfabriken S borde ta itu med judehatet

Statsminister Stefan Löfven med S toppkandidater till EU-parlamentet, Jytte Guteland och Heléne Fritzon. Foto: NAINA HELÉN JÅMA/TT
Jytte Guteland är Europaparlamentariker och trea på S lista till EU-valet. Foto: NAINA HELÉN JÅMA/TT
Anna Hedh är Europarlamentariker för Socialdemokraterna. Foto: LARS HAGBERG
Henrik Gustafsson är presschef för Sverigedemokraterna.

Socialdemokraternas övertramp måste få ett slut. Det är varken rättvist eller anständigt att som regeringsparti smutskasta och förnedra sina politiska motståndare och deras väljare, skriver SD:s presschef Henrik Gustafsson.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

REPLIK. Fördomsfullt och föga förvånande låter Anna Hedh och Jytte Guteland en enskild individs agerande stå för ett helt partis åsikter och principer. Det fungerar naturligtvis inte så, vilket Socialdemokraterna ska vara ytterst glada för.

Socialdemokraterna har hittat sin konfliktlinje, och i syfte att vinna billiga politiska poäng så går de till angrepp med lögner, förtal och grova generaliseringar. Genom att polarisera, avhumanisera och skapa ett stigma hoppas de att människor ska vända sig från SD till S. Men de är inte så lättlurade – det är därför vi ökar snabbt och stabilt på samma sätt som S i stadig takt försvinner.

Antisemitismen inom SSU

Under närmast fanatiska omständigheter skanderade SSU orden ”krossa sionismen” på partiets första maj-tåg i Malmö.

Problemen stannar inte där. I höstas avslöjade Expressen djupt rotade problem kopplat till radikal fundamentalism inom samma ungdomsförbund. Det avslöjades hur centrala företrädare skrämt oliktänkande till tystnad och även ska ha uttryckt att homosexuella har ”smutsigt blod”.

I sociala medier har vi kunnat ta del av rapporter om Socialdemokraterna i Umeå vars företrädare inte erkänner hederskultur. Samtidigt som S i riksdagen röstar nej till skärpt lag mot hedersrelaterat våld.

Uppenbarligen finns det en ovilja hos Socialdemokraterna att hantera dessa tydliga och återkommande övertramp inom SSU och andra delar av Socialdemokraternas organisation, även när det gäller hedersrelaterade frågor.

Varför ska vi ta ansvar för Fidesz?

Den svenska socialdemokratin slår också dövörat till när deras partikollegor i Europaparlamentet berömmer det rumänska ordförandeskapet, vars regering gång efter annan anklagats för omfattande korruption.

Naturligtvis vinner socialdemokratin inte några röster på att skylta med sin brist på handlingskraftighet i frågan. Istället går de framåt med full fart och gör allt de kan för att på det ena eller andra sättet klumpa ihop oss med Fidesz i Ungern.

Hur kommer det sig att vi ska ta ansvar för hur andra partier agerar? Partier som vi dessutom inte har några som helst kopplingar till?

Det ska vi så klart inte, men det är en del av den lögnaktiga retorik S desperat använder sig av för att försöka stoppa väljartappet till oss. Vi tar ansvar för oss själva och vi tar ansvar för de beslut vi fattar kring samarbeten. Fidesz, som nämns i texten, sitter inte i vår grupp i EP och vi har i övrigt ingen kontakt med dem. Däremot kan Socialdemokraterna i allra högsta grad hållas ansvariga för sin oförmåga att agera mot sina korrumperade partikollegor i Rumänien.

S är fixerat vid SD

När Socialdemokrater saluför sin politik är det mer regel än undantag att de någonstans i sin kommunikation reserverar ett utrymme tillägnat oss. Ett utrymme som de konsekvent använder för att klistra epitet på våra företrädare och vårt parti.

Hade rollerna varit ombytta hade Socialdemokraterna i dag varit kända som ett parti med antisemitiska och homofoba åsikter, som inte drar sig för att med skräck tysta meningsmotståndare och som hyllar korrumperade partikollegor.

Bristen på egna förslag lyser igenom

I brist på egna politiska förslag har de även ägnat första hälften av valveckan åt presskonferenser vars enda syfte är att smutskasta oss genom långsökta liknelser och direkta lögner.

Detta måste få ett slut, det är varken rättvist eller anständigt att som regeringsparti smutskasta och förnedra sina politiska motståndare och deras väljare.

Detta belägger behovet av att vi lanserade Lögnfabriken.

 

Av Henrik Gustafsson 

Presschef, Sverigedemokraterna