Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

LO framställer min yrkeskår som idioter

I sin film målar LO upp en bild av oss lastbilschaufförer som korkade och oförmögna till källkritik, där vi exploderar över feltolkade citat, skriver Beatrice Färdigs. Bild från LO:s film "Moderaten Ulf Kristersson har inte förstått".
Foto: LO
Beatrice Färdigs är lastbilschaufför och moderat.
Foto: PRIVAT

Vad ger er rätten att använda pengarna till det här? 

Det vore bättre om sossarna och LO ägnade sig åt att städa upp i vår bransch i stället för att medvetet feltolka citat och elda upp oss "vanligt folk", skriver lastbilschauffören Beatrice Färdigs (M). 

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

DEBATT | LO:s VALFILMER. Vi behöver dra i handbromsen och stanna upp ett tag, reda ut det här med LO:s valfilmer. De som vänder sig till "vanligt folk" och mot Moderaterna. Det som verkligen får det att ryka ur öronen på mig är den som behandlar lastbilschaufförer som yrkeskategori. Jag är själv chaufför, tillika moderat. Så för mig blir det helt skevt i huvudet när de använder min röst som chaufför mot Moderaterna. Nu är jag (tack och lov) inte med i transportfacket längre. Jag har dock varit och när det väl har gällt så måste jag erkänna att facket hjälpt mig. Tack för det. Men det här är inte okej. Alls. 

LO sponsrar S med 30 miljoner i valrörelsen

LO (som Transport är en del av) sponsrar sossarna med 30 miljoner i valrörelsen. Pengar från fackliga medlemsavgifter. Så låt oss leka med tanken att jag fortfarande varit medlem i ett av LO:s fack, då hade alltså min medlemsavgift (som jag betalar för trygghet på jobbet) gått till att sprida falsk information och skrämselpropaganda mot Moderaterna. Det parti jag är medlem i. Det parti jag röstar på. Det parti jag jobbar för. Liksom, vänta nu. Jag skulle indirekt vara med och motarbeta det jag tror på. Indirekt vara med och sponsra någonting jag är emot. Vad ger er rätten att sätta mig i den situationen?

Hade jag fortfarande varit medlem i facket hade alltså min medlemsavgift gått till att sprida falsk information och skrämselpropaganda.

LÄS MER: Socialdemokraterna och LO ägnar sig åt korruption 


LO:s bild av "vanligt folk" är förminskande

Inte helt överraskande så blir jag så innerligt besviken när de tagit hela min yrkeskategoris röst och sprider ett budskap jag inte alls tror på.  De målar även upp en bild av oss chaufförer som korkade och oförmögna till källkritik, där vi exploderar över feltolkade citat. Som att vi inte vet bättre? Röker gör vi ju också tydligen. Vi "vanligt folk". 

I filmen jag syftar på i denna text redogörs det för hur slitsam transportbranschen är och hur trasig kroppen blir. Och ja, jag vet. Jag har själv vaknat på nätterna av extrem värk i knäna, lyckats klämma mig i släpdörrar så jag tappat två naglar på samma hand inom loppet av en vecka, varit gul och blå över hela kroppen på grund av att jag i mitt jobb verkligen behövt arbeta med hela kroppen. Jag har jobbat tills jag stupat, jag har jagat minuter och sekunder och ätit min frusna matlåda samtidigt som jag kört för att det inte funnits ens fem minuter över. Gått en hel dag (alltså i vårt fall ca 12-15 timmar) utan en chans att gå på toaletten. Jobbat midsommar som julafton, dag som natt. Offrat mycket av mitt sociala liv på grund av mitt yrke som chaufför. 

Så jag vet hur det är. Jag vet också hur svårt det är för de som aldrig varit i branschen att förstå eller kunna relatera. 

Förstår de inte att de kritiserar sig själva?

För att försöka citera Bibeln, det där med flisan i en annans öga och stocken i sitt eget eller vad det nu är. Vore det inte bättre om sossarna, transportfacket och LO (som är så starkt kopplade till varandra att Transport gått ut i sin tidning och sagt att de ska jobba för en Socialdemokratisk valseger) ägnade sig åt att städa upp i vår bransch i stället för att medvetet feltolka citat och elda upp oss "vanligt folk" genom hitte-på? 

Förstår de inte att när de kritiserar dem som är ansvariga för det ruttna i vår bransch så kritiserar de sig själva? Ta er i kragen. Ta ansvar. Lägg av med att använda min röst till att sprida ert skitsnack. Och sluta gärna med att framställa oss chaufförer som idioter, tack.  


Av Beatrice Färdigs 

Lastbilschaufför

Politisk sekreterare för M i Gävle