Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

LO-facken hotar den svenska modellen

Carola Lemne, vd Svenskt näringsliv.Foto: Janerik Henriksson/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Peter Jeppsson, vice vd Svenskt Näringsliv.Foto: Henrik Montgomery/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Den svenska modellen bygger på att arbetsgivarna och facken tar ansvar för hela arbetsmarknaden. Det är ett förtroende vi ska förvalta med omsorg.

Men nu hotas den svenska modellen av krafter inom arbetarrörelsen, skriver Carola Lemne och Peter Jeppsson, Svenskt näringsliv.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Svenska företags konkurrenskraft är en förutsättning för att jobb och goda villkor för medarbetarna ska skapas. Exportindustrin står för närmare hälften av Sveriges BNP och genererar kraft åt hela ekonomin. Att svenska företag lyckas sälja sina produkter och tjänster i andra länder är även avgörande för att det finns resurser att anställa lärare, sjuksköterskor och poliser.

Därför är det viktigt att värna om den ordning för lönebildning vi haft i Sverige de senaste två decennierna, där den internationellt konkurrensutsatta sektorn sätter märket i avtalsrörelsen. Om andra sektorer sätter högre löner får vi en lönespiral där facken i avtalsrörelse efter avtalsrörelse klättrar på varandra för att tillgodose sina egna medlemmars kortsiktiga intresse.

Vi hade en sådan situation under 1970- och 1980-talen. Den resulterade i 1990-talets stålbad med utslagen industri och stor arbetslöshet.

Nu spelar de så kallade 6F-facken, med Byggnads i spetsen, ett farligt spel med den modell vi byggt upp och som under de senaste två decennierna har gett reallöneökningar på närmare 60 procent. I spåren av den misslyckade LO-samordningen kräver de löneökningar långt över vad facken inom industrin har krävt.

 

LÄS MER: Stefan Löfven: Alla människor ska kunna leva på sin lön

 

Ett sådant försök att, i hopp om kortsiktiga vinningar, skjuta ned märket äventyrar en bärande del av den svenska modellen. Dock saknas tillstymmelse av förslag till någon bättre modell som ser till svensk ekonomis långsiktiga utveckling. Detta hot inifrån arbetarrörelsen borde väcka bred oro.

Dagens lönebildningsmodell är samtidigt inte perfekt. De senaste årens löneökningar har blivit dyra och Sverige har tappat i konkurrenskraft. Över 100 000 industrijobb har försvunnit från Sverige sedan finanskrisen. Det behöver vi nu återta. Men det gör vi inte genom att skjuta den svenska modellen i sank, utan genom att parterna tar ansvar för att utveckla den.

 

Vi ser tre områden där det behövs förnyelse:

■ En mer inkluderande arbetsmarknad. När allt fler hamnar utanför arbetsmarknaden, då skakar den svenska modellens grundvalar. Men inom arbetarrörelsen finns krafter som inte vill släppa in de människor som i dag stängs ute från arbetsmarknaden. Trösklarna in, inte minst för unga och nyanlända, behöver slipas ned.

■ Attraktiv för fler företag. Arbetsgivare och anställda måste se ett värde i den svenska partsmodellen för att den ska fungera. Modellen måste kunna erbjuda den flexibilitet som krävs för att jobben ska stanna och växa i Sverige. Regelverket kring konflikter på arbetsmarknaden måste ses över, så att styrkebalansen mellan parterna blir mer balanserad och möjligheterna att missbruka konfliktvapnet minskar.

■ Djupare förståelse för den internationella konkurrenskraften. Kostnadsökningarna för arbetskraft har de senaste åren varit högre i Sverige jämfört med konkurrerande länder. Samtidigt påverkas hela näringslivet allt mer av den internationella konkurrensen. Vi har inte råd att riskera arbetstillfällen på grund av fackens bristande förståelse för att Sverige är en del av den globala ekonomin.

 

Årets avtalsrörelse kommer att visa om parterna klarar av att upprätthålla och utveckla den svenska modellen. Bara genom stärkt konkurrenskraft skapar vi goda villkor för både företag och medarbetare, såväl som för Sveriges ekonomi och välfärd som helhet.

 

Carola Lemne

Vd Svenskt näringsliv

Peter Jeppsson

Vice vd Svenskt näringsliv