Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klimatet har inte råd med S och MP

Flygskatten har en försumbar klimatnytta, menar skribenterna. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson. Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Maria Malmer Stenergard (M), miljö- och jordbrukspolitisk talesperson. Foto: FREDRIK WENNERLUND
Jessica Rosencrantz (M), trafikpolitisk talesperson. Foto: ANDREAS ALFREDSSON / MODERATERNA / TT NYHETSBYRÅN

Flygskatten har en försumbar klimatnytta. Regeringens politik präglas av för få verkningsfulla åtgärder, skriver M-topparna Elisabeth Svantesson, Maria Malmer Stenergard och Jessica Rosencrantz i en slutreplik.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

SLUTREPLIK | VALET 2018. Fridolins och Nohréns artikel vittnar om en avsaknad av förståelse för hur S och MP:s politik slår mot landsbygden. När MP påstår att det skulle vara ”nys” att flygskatten inte skadar landsbygden är det ett hån mot alla de som bor i Arvidsjaur eller andra orter som nu står utan flyg som en direkt konsekvens av S och MP:s plakatpolitik. 

För det är just plakatpolitik det handlar om; flygskatten har i bästa fall en försumbar klimatnytta. Att hänvisa till tåget när människor måste åka buss eller bil i timmar för att komma till en tågstation är att vända Sveriges landsbygd ryggen.

 

LÄS MER: Vår landsbygdsfientliga regering struntar i folk utanför storstäderna 

 

Slår skoningslöst mot skogen

Det stämmer att vi i Sverige har mycket goda förutsättningar att använda vårt gröna guld för att stoppa klimatförändringarna, men faktum är att Stefan Löfvens regering driver en politik som slår skoningslöst mot just skogen. I takt med att äganderätten angrips och skogsägare blir av med rätten av bruka sin skog undermineras också grunden för den svenska bioekonomin. Regeringens politik är direkt hånfull mot dem som förvaltar skog som vårdats och brukats över generationer och slår direkt mot landsbygden och klimatarbetet.

Straffa utsläpp

Moderaterna vill leda en regering som ser till att hela landet kan leva och som driver en verkningsfull klimatpolitik. Som straffar utsläpp – inte avstånd. Det blir allt mer tydligt att regeringens politik präglas för mycket av symboler och för lite av verkningsfulla åtgärder. De svenska utsläppen har enligt SCB ökat de två senaste åren. Varken landsbygden eller klimatet har råd med S och MP.

 

Av Elisabeth Svantesson (M)

Ekonomiskpolitisk talesperson

Maria Malmer Stenergard (M)

Miljö- och jordbrukspolitisk talesperson

Jessica Rosencrantz (M)

Trafikpolitisk talesperson

 

LÄS MER: Elbilsägaren skickar sin springnota till glesbygden

 

LÄS MER: Magdalena tar och tar – från den som lite har 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!