Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

KD svamlar om feminism – MP levererar resultaten

Janine Alm Ericson (MP), gruppledare i riksdagen och jämställdhetspolitisk talesperson.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT
Sarah Havneraas är ordförandekandidat till Kristdemokratiska kvinnoförbundet.

Kvinnor vill ha rätt förutsättningar och möjligheter för att kunna leva fria liv med lika möjligheter. Det kräver politiskt handling, inte politiskt svammel, skriver Janine Alm Ericson (MP) i en replik till KD:s Sarah Havneraas.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

REPLIK. Samtidigt som Kristdemokraterna slänger sig med högtravande retorik levererar Miljöpartiet riktiga förslag och regeringen politisk handlingskraft. Det är under vår tid i regering som samtyckeslagen har blivit verklighet. Vi har höjt pensionerna för de med de lägsta inkomsterna – kvinnorna. 

Polisen och rättsväsendet har prioriterats och hela rättskedjan har förstärkts. Polisen ges möjlighet att gripa förövare och se till att fler kan ställas inför rätta för de brott som begås mot kvinnor. 

Vi har dessutom flera förslag om en stärkt förlossningsvård som kan ge trygghet. Den som har långt att åka till sin närmaste förlossningsavdelning ska erbjudas patienthotell och vården för förlossningsskador måste prioriteras högre. 

Jämställdhetsmyndigheten gör nytta

Den Jämställdhetsmyndighet som Kristdemokraterna gång på gång har avfärdar som trams har redan levererat. När andra partier angriper myndigheten är det arbetet med att förebygga hedersrelaterad våld och förtryck och det nationella arbetet mot mäns våld mot kvinnor som angrips. Det borde anses så pass viktigt att billiga politiska poänger kan sättas åt sidan. 

Att Sverige, trots alla utmaningar vi står inför, är ett av världens mest jämställda länder kan vi tacka tidigare generationers feminister för. Det arbetet måste tas vidare genom att alltid sätta kvinnors och flickors rättigheter i första rummet. 

 

Av Janine Alm Ericson (MP)

Gruppledare och jämställdhetspolitisk talesperson