Kenneth Bodin.Kenneth Bodin.
Kenneth Bodin.
Peter Springare. Foto: Sven LindwallPeter Springare. Foto: Sven Lindwall
Peter Springare.  Foto: Sven Lindwall

Jag kan också vara klarsynt och modig

Publicerad

Jag har ingen som helst respekt för att en polis vårdslöst generaliserar sig långt bortom all statistik och bidrar till hat och rasism, och dessutom kryddar med falsarier om samhällskollaps, skriver Kenneth Bodin.

Expressen getinglogga
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Häromdagen exploderade en "klarsynt och modig polis" i Örebro på Facebook och hängde ut alla från vissa länder och med vissa namn som om de alla vore våldskriminella.

Jag kan också vara klarsynt och modig!

Jag är så jävla trött. Det jag skriver nu kommer inte att vara politiskt korrekt. Men det skiter jag i. Vi ser att Erik, Lars, Karl, Anders och Johan är mycket vanligt förekommande i våldsstatistiken.

Faktum är att de förekommer fem till tio gånger så ofta som Kent, Rune, Sebastian, Viktor och Anton, både i våldtäkter och misshandel. Ja, till och med barnmisshandel! Erikarna är värst, särskilt vad gäller pedofili! Det här vet varenda polis och åklagare i hela landet! De ser det varje dag när de haffar buset, men ingen vågar säga något.

Det är ju rent ut sagt för jävligt. Borde vi inte ta och bura in alla Erik, Lars, Karl, Anders och Johan i rent preventivt syfte?


LÄS MER: Poliser som larmar ska inte få munkavle

 

Kom igen nu. Ge mig eloger för att jag så klarsynt och modigt avslöjat dessa vedervärdiga fakta som jag gått och burit på. Jag har inte vågat gå ut med det av rädsla för alla kulturmarxister och pk-feminister som kommer att hoppa på mig! Eller är det kanske de högerextrema jag bör oroa mig för?

Jag vill understryka att jag har respekt för den överrepresentation som finns i vissa grupper och att detta blir en utmaning på en del orter. Dock har jag ingen som helst respekt för att en polis så vårdslöst generaliserar sig långt bortom all statistik och bidrar till så mycket hat och rasism, och dessutom kryddar med falsarier om samhällskollaps. Det är ett allvarligt tjänstefel!

En överväldigande majoritet av människor med de namn och från de länder den här polisen nämner är laglydiga och inte det minsta våldsbenägna. Och samhället är inte alls på väg att kollapsa!

 

Kenneth Bodin

Teoretisk fysiker och entreprenör

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag