Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jag är gift med en hjälte

Jag är gift med en man som vill förändra världen, hjälpa de utsatta och gripa de kriminella. Han är en man som älskar sitt jobb för mycket för att sluta, men snart måste han. För ekonomin går inte runt, skriver Hanna Sjöberg. Foto: Privat.
Jag är gift med en man som tjänar 24 500 i månaden. Före skatt, skriver Hanna Sjöberg. Foto: Bertil Ericson/Tt

Jag är gift med en man som vill förändra världen, hjälpa de utsatta och gripa de kriminella. Han är en man som älskar sitt jobb för mycket för att sluta, men snart måste han. För ekonomin går inte runt, skriver Hanna Sjöberg.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Hej.

Jag är gift med en man som arbetar med det ingen annan vill ta tag i. Som ingen annan vill veta av. Som ingen annan vågar. Som ingen annan är ödmjuk nog att göra. Som ingen annan förstår.

Jag är gift med en man som riskerar sitt liv varje dag med att gripa beväpnade, drogpåverkade, arga kriminella. Jag är gift med en man som får plocka likdelar på tågräls. Jag är gift med en man som tröstar en mamma som mist sitt barn. Jag är gift med en man som griper pedofiler och hustrumisshandlare. Jag är gift med en man som kommit hem med blod på kläderna, sår och blåmärken på kroppen, sorg i hjärtat.

Jag är gift med en man som aldrig kommer hem i tid från jobbet. Som måste arbeta på barnens födelsedagar. Midsommar. Julafton. Mitt i natten. Tidigt på morgonen.

Jag är gift med en man som älskar sitt jobb. Jag är gift med en man som är stolt över sitt jobb. Jag är gift med en man som vill förändra världen. Hjälpa de utsatta. Gripa de kriminella.


Jag är gift med en man som skulle tjäna mer i månaden på att plocka frukt i en affär, städa hotellrum, köra taxi, jobba i spärren på pendeltåget.

Jag är gift med en man som tjänar 24 500 i månaden. Före skatt.

Jag är gift med en man som har fyra barn, ett radhus, bil, hund och fru.

Jag är gift med en man som älskar sitt jobb för mycket för att sluta.

Men snart måste han, för ekonomin går inte runt.

Jag är gift med en polis.

Vem ska då ta över? Vill du?

 

Med vänlig hälsning,

 

Hanna Sjöberg

Gift med en polis, gift med en hjälte.

 

■Texten är ursprungligen ett brev som Hanna Sjöberg skickat i tolv exemplar till höga polischefer och politiker. Under denna vecka är det ett flertal poliser som gjort samma sak, just för att visa sitt missnöje med polisorganisationen.

 

LÄS MER: Polisen skickar brev – i massiv protest