Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Inget överstatligt EU behövs för frihandel

Kristina Winberg, SD.Foto: Sven Lindwall

Fredrik Malm borde ha läst vad SD egentligen står för innan han rusar iväg och skriver en debattartikel som är fel.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Vi går till val på vårt valmanifest och där står inget om importtariffer överhuvudtaget. SD har aldrig sagt att det är något vi vill införa utan det var en allmän diskussion om hur EU skulle kunna finansieras.

SD är för frihandel, vilket går alldeles utmärkt utan det överstatliga EU som Malms federalistiska Folkparti förespråkar. Folkpartiet längtar nämligen efter att ge EU ännu mer makt på bekostnad av svenska folkets inflytande över sitt eget land.

Sverigedemokraterna vill istället ta tillbaka makten till Sverige, drastiskt minska Sveriges EU-avgift så att vi istället kan täcka hålen i svensk välfärd, bland annat inom vården där jag själv jobbat och sett bristerna. Samtidigt värnar vi frihandel och samarbete mellan Europas länder. Men till skillnad från Folkpartiet har vi sverigedemokrater insett att det går alldeles utmärkt att handla, resa, studera och samarbeta utan att svenska folket ska ge upp sin självständighet till EU-kolossen och dess oändliga byråkrati. Detta har bland andra Schweiz, Island och Norge bevisat.

Jag förstår att det är lätt för ett parti som Folkpartiet att än en gång trampa på svenska folkets rätt till sitt eget land, det är inte första gången FP gör något sådant, med vi sverigedemokrater har som prioritering att sätta Sverige och dess befolkning först. Därför vill vi att svenskarna själva ska kunna avgöra sin egen framtid.


KRISTINA WINBERG, SD

kandiderar till Europaparlamentet