Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

I Malin Björks partigrupp hyllar man Stalin helt öppet

David Lega, EU-parlamentariker för Kristdemokraterna.
Foto: Fredrik Persson/TT
Malin Björk, EU-parlamentariker för Vänsterpartiet.
Foto: Fredrik Persson/TT

I stället för att kräva att jag engagerar mig i hennes samtalsgrupp för demokrati borde vänsterpartisten Malin Björk tillämpa demokratin i praktiken. Det gör hon inte då hon vägrar ta ställning mot den venezuelanska kommunistdiktaturen, skriver David Lega (KD).

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

SLUTREPLIK. Vänsterpartiets företrädare upphör då aldrig att förvåna. Malin Björks genmäle på min artikel om Vänsterpartiets fjäskande för kommunistregimen i Venezuela är en enda lång harang om hur jobbigt hon tycker det är att få etiketter klistrade på sig. Malin Björk, om du behöver hjälp att hantera etiketterandet så hör gärna av dig. Jag har fått etiketter klistrade på mig sedan jag blev kristdemokrat. Så om den saken vet jag ett och annat.   

Försöker avleda från sakfrågan  

Nu handlade dock inte min artikel om de etiketter folk klistrar på dig eller mig. Nej, den handlande om hur du röstade, Malin Björk. Hur du röstade mot ett nästintill unisont, kraftfullt fördömande av en diktator och en diktatur som saknar motstycke i vår samtid. Min artikel handlade om hur du röstade mot en resolution som i kraftfulla ordalag tar avstånd från en regim som svälter och förtrycker sitt folk - en regim som drivit fem och en halv miljon människor (!) på flykt. Den handlade helt enkelt om ditt faktiska röstande. 

Björk vet att jag helhjärtat står bakom svensk abortlagstiftning och försvarar varje medmänniskas rätt att älska den vederbörande vill.

Men i stället för att förklara ditt märkliga röstbeteende så väljer du att klistra etiketter på mitt parti och mig. Istället för att fördöma Maduros mördarregim så är du mer upptagen av att anklaga mig för att vara såväl ”abortmotståndare” som ”homofob” och ”smygrasist”. 

Jag driver på för att utesluta Fidesz

Du menar också att mitt parti är lierat med det ungerska regeringspartiet Fidesz. Detta trots att du är mycket väl medveten om att jag driver på för att utesluta Fidesz ur det europeiska, kristdemokratiska partiet EPP. Detta trots att du vet att jag helhjärtat står bakom svensk abortlagstiftning och försvarar varje medmänniskas rätt att älska den vederbörande vill. 

Så, i stället för att kräva att jag engagerar mig i hennes samtalsgrupp för demokrati borde Malin Björk tillämpa demokratin i praktiken. Det gör hon inte då hon vägrar ta ställning mot den venezuelanska kommunistdiktaturen. Det gör hon inte då hon tillhör en partigrupp med företrädare som öppet hyllar Stalin, Mao och andra folkmördare. 

Det är inte en etikett, Malin Björk – det är fakta.     


Av David Lega (KD)

Europaparlamentariker