Hur tänker sig MP att invandringen ska betalas?

MP:s Alice Bah Kuhnke tycks läsa slarvigt och skriva i affekt, menar Maria Malmer Stenergard.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL
Maria Malmer Stenergard, migrationspolitisk talesperson för Moderaterna.
Foto: Henrik Montgomery/TT

För alla dem som lider i utanförskap är den miljöpartistiska invandringspolitiken en dålig deal, skriver Maria Malmer Stenergard (M) i en slutreplik.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

SLUTREPLIK. Alice Bah Kuhnke (MP) verkar ha läst slarvigt och skrivit sin replik i affekt. På något sätt är det signifikativt för Miljöpartiet.

Hon menar att M borde tala ur skägget och ange hur många människor på flykt vi vill ta emot. Trots att jag klart och tydligt skrev att antalet asylsökande behöver minska med 80 procent, till knappt 5 000. 

Hon påstår att M inte längre står upp för asylrätten. Trots att jag skriver att Moderaternas volymmål ska vara ett styrmedel för politiken, och att den som har skyddsskäl ska få stanna. Den miljöpartistiska europaparlamentarikern kan med fördel tala med sina tyska och österrikiska kollegor om volymmålen i deras länder – mål som varken EU-kommissionen eller EU-domstolen har haft invändningar mot. 

Var går gränsen för MP?

I själva verket är det Miljöpartiet som är svaret skyldigt på en rad frågor: Var går gränsen om vi ska klara integrationen? Är det verkligen rimligt att fortsätta ligga i EU:s topp vad gäller antalet asylsökande – samtidigt som inte ens hälften av de utrikesfödda blir självförsörjande? Varifrån ska resurserna till en omfattande invandring komma, när en allt större del av befolkningen lever på bidrag? Vad vill man göra åt det växande utanförskapet, åt skuggsamhället, eller för dem som lider under hedersförtryck? 

Regeringspartiets åsikter är ogrundade och bygger på oseriösa antaganden, i strid med expertmyndigheterna.

”Det huserar gröna flyktingkämpar i Rosenbad – deal with it”, skriver Bah Kuhnke. För alla dem som lider i ett allt större utanförskap är den gröna politiken en usel deal.

Trots att Migrationsverket, polismyndigheten och statliga Delmi pekar på hur gymnasielagen försvårar återvändandearbetet och underminerar hela den reglerade invandringen, vill MP nu ge 9 000 ungdomar utan skyddsskäl en amnesti eftersom ”Miljöpartiet står fast vid sina åsikter.”

MP är helt enkelt inte moget uppgiften

När regeringspartiets åsikter är ogrundade och bygger på oseriösa antaganden, i strid med expertmyndigheterna, är det svårt att ”deal with it”. MP visar sig helt enkelt inte moget för att ta sig an uppgiften att ta fram en långsiktigt hållbar migrationspolitik. 


Av Maria Malmer Stenergard (M)

Migrationspolitisk talesperson