Anna Hedenmo. Foto: Ylwa Yngvesson
Anna Hedenmo. Foto: Ylwa Yngvesson

"Högt pris för kvinnornas mod"

Publicerad

Uppdrag Gransknings reportage om kvinnohatet på nätet fick twitter att koka av vrede - nyhetsankaret Anna Hedemo är en i raden av utsatta kända kvinnor.

Expressen getinglogga
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Jag vågade inte medverka. Vill bespara familjen konsekvenserna som alltid kommer. Kvinnorna som är med är mycket modiga. För det kostar. twitter.com/DilsaDSten

Ett våldtäktshot är ett våldtäktshot, även om det står på internet, säger Julia i #granskning. Håller med!

twitter.com/staffandopping

Hej SD. På Uppdrag Granskning läser man just nu upp kommentarer från bl.a era väljare. Hoppas ni tittar. twitter.com/helenasandklef

Ser #ug om mäns hat mot kvinnor. Fy fan för dessa fega hatare. Fy fan.

twitter.com/OhlyLars

#nätkärlek till alla som kvinnor som idag vågar berätta om #mänsnäthat och hur det faktiskt är ett demokratiproblem. twitter.com/cissiwallin

Hotarna och hatarna får förställda röster, medan offret är med i bild. Fy. #ug

https://twitter.com/stinamorian

Varför betraktas hot på nätet inte lika allvarligt som hot som framförs på annat sätt? twitter.com/AsaWestlund

Förvisso underordnad fråga i #ug om #näthat men vad säger HM om att detta pågick under deras flagg?

twitter.com/jennystromstedt

Det som rör mig så oerhört är det vackra i att Julia just inte vant sig än. twitter.com/LenaSundstrom

Kärlek och respekt till alla som står upp för jämställdhet, allas lika värde, medmänsklighet och rättvisa

twitter.com/carolinakluft

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag