Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hjälp oss stå upp för en öppen skola

Författarna välkomnar årets tema på Pridefestivalen. Foto: Johanna Berglund

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Tema för Stockholm Pride 2012 är Tillsammans. Lärare, lärarstudenter, elever står i år tillsammans för en öppen skola. Listan över personer, yrken som har nyckelroller i arbetet att skapa en öppen skola kan göras lång. Vi har alla stort ansvar att förändra de heteronormativa arbetssätten i skolan och att göra detta tillsammans.

Lärarnas Riksförbunds Studerandeförening under­sökning visar att landets lärarstudenter har helt olika uppfattning om hur deras utbildning förberett de på lärarens sociala uppdrag. De framtida lärarna är olika rustade för att bemöta den mångfald av elever som landets skolor är berikade med. Det är dags för lärarutbildarna att på riktigt rusta framtidens lärare att bemöta elever med olika läggning.

Stora fortbildningssatsningar för landets lärare behövs för ge möjligheter att kunna möta varje elev och kollega som individ. Enligt lag är det rektorernas ansvar för att skolan möter varje elev och medarbetare, oavsett sexuell läggning. Det är dags att ta ansvar nu.

 

I dag är jargong, undervisning och läromedel på landets skolor heteronormativt. Vi välkomnar Stockholms Prides tema med insikten att tillsammans saknas i arbetet för en öppen skola. Denna vecka har nu lärare, lärarstudenter, elever valt att ställa sig tillsammans. Du är välkommen att göra oss sällskap!

 

Anders Almgren

2:e vice Ordf. Lärarnas Riksförbund.

Freddy Grip

Ordf. Lärarnas Riksförbunds Studerandeförening.

Dina Oetterli

Ordf. Södra Latins Elevkår.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!