Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Historiens dom blir hård mot dig, Löfven

Löfven, varför gör du skillnad på folkmord och folkmord? skriver Aday Bethkinne.Foto: STINA STJERNKVIST/TT
Aday Bethkinne är kristdemokratisk kommunpolitiker i Botkyrka.

Stefan Löfven, jag häpnar över din kritik mot Ulf Kristersson. Vem är du att prata om brutna vallöften och moral? Varför gör du skillnad på folkmord och folkmord? 

Än i dag kämpar vi Seyfo-ättlingar för offren och för sanningen – men du svek oss, skriver Aday Bethkinne (KD).

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

DEBATT. Jag läser och häpnar av Stefan Löfvens senaste inlägg. Han lyfter fram den 95-åriga kvinnan Hédi Fried, som överlevde det fruktansvärda under Förintelsen. Löfven skriver hur besviken han är på moderatledaren Ulf Kristersson som bryter sitt vallöfte genom att samtala med Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson. 

Han fortsätter och skriver att vi alla har en skyldighet att lyssna på de överlevande och att vi har ett ansvar att lära oss av historien. Sedan avslutar han med: ”Att se förintelseöverlevande i ögonen och lova något sådant och sedan fullständigt strunta i sitt löfte är så bottenlöst omoraliskt att jag saknar ord. Historiens dom kommer bli hård.”

M-ledaren Ulf Kristersson kallas ”bottenlöst omoralisk” av statsministern.Foto: SUSANNE PERSSON ÖSTE/TT

Du lovade folket i Södertälje

Vänta nu. Vem är det som pratar om brutna vallöften och moral? 

2014 var Stefan Löfven i Södertälje och lovade ättlingar till folkmordet Seyfo 1915, att om han blev vald till statsminister skulle han fullfölja riksdagsbeslutet från 2010, som säger att det var ett folkmord som ägde rum på över två miljoner kristna syrianer/assyrier/kaldéer, armenier och pontiska greker i Osmanska riket. 

Socialdemokraterna blundar för sanningen och vågar inte driva denna fråga för att man är rädd att förlora muslimska folkgruppers röster

2018 meddelar statsministern i samma stad att han inte tänker driva frågan vidare. När kritiken blev massiv skickade Socialdemokraterna Margot Wallström till Södertälje för att lugna ner situationen inför valet. Hon träffade berörda folkgrupper och gav en massa löften. Hösten 2019 avgår Margot. Ännu fler tomma ord och ännu ett svek. Tyvärr har ingen svensk regering hittills vågat fullfölja och implementera riksdagsbeslutet från 2010.

Vill inte stöta sig med muslimer

Statsministern och Socialdemokraterna blundar för sanningen och vågar inte driva denna fråga för att man är rädd att förlora muslimska folkgruppers röster och skada relationerna med olika diktaturstater. Partiet bör rannsaka sig självt och kapa alla band med människor som inte värnar demokrati och mänskliga rättigheter.

Än i dag kämpar vi ättlingar för offren och sanningen. För våra förfäder som slaktades. Fortfarande är det tyst om detta folkmord, nu som då. 

Adolf Hitler sa i sitt tal när han invaderade Polen 1939: ”Trots allt, vem kommer i dag ihåg utrotningen av armenierna?”

Stefan Löfven. Varför gör du skillnad på folkmord och folkmord? 

 

Av Aday Bethkinne

Kristdemokraterna i Botkyrka

Kristersson om mötet med Åkesson: