Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Heberlein har fel om "Ring P1"-profilerna

Susanne Ehlin är samordnare för Sveriges Radios "Ring P1". Foto: SR
Ann Heberlein är riksdagskandidat (M), författare och teologie doktor i etik. Foto: MIKAEL WILMARSGARD

Ann Heberlein har fel. Sveriges Radio agerar opartiskt och oberoende.

Vi har inte petat ut vissa personer på grund av vilka de är eller vad de gjort i programmet, skriver "Ring P1":s samordnare Susanne Ehlin.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

REPLIK | PUBLIC SERVICE. I ett debattinlägg pekar Ann Heberlein ut enskilda personer med påståendet att de satts i karantän från "Ring P1" och antyder att det beror på vilka de är och uttalanden de gjort. Detta är fel.

Oavsett när så agerar Sveriges Radio i enlighet med sitt sändningstillstånd opartiskt och oberoende. Våra public service-riktlinjer finns att hämta på vår hemsida. Vid valrörelser tittar vi alltid över redaktioners arbete och vem som deltar i olika program. Också dessa riktlinjer finns att hämta på vår hemsida. Det gör vi för programmen och för våra medarbetares skull.

Alla de frilansare som under en period inte kommer att leda programmet kommer att vara aktuella för att programleda programmet i framtiden.

Endast fast anställda hos "Ring P1" under valrörelsen

Valrörelser är också en intensiv tid, då mycket händer och då den redaktionella diskussionen ofta är intensiv. Vi har därför under en begränsad tid valt att endast arbeta med fast anställda medarbetare för "Ring P1", för att de som programleder ska finnas i den dagliga redaktionella miljön. Vi har inte petat ut vissa personer på grund av vilka de är eller vad de gjort i programmet. 

Alla de frilansare som under en period inte kommer att leda programmet kommer att vara aktuella för att programleda programmet i framtiden. Vi kommer så småningom börja planera för sändningarna efter den utpekade perioden som slutar en månad efter valet i höst och kommer då, precis som vanligt, att föra en diskussion med våra återkommande frilansare.

Det är väldigt många journalister som genom åren har varit programledare för "Ring P1", några av dom mer återkommande som kommer att beröras av beslutet är till exempel, Tomas Tengby, Täppas Fogelberg, Emanuel Karlsten, Alexandra Pascalidou, Sverker Olofsson och Ina Lundström.

 

Av Susanne Ehlin

Samordnare "Ring P1"