Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Hbtq-personer utvisas till helvetet"

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Erik Ullenhag firar den internationella dagen mot homofobi med att lyfta hbtq-rättig- heter inom EU. Han skriver att Europa i dessa frågor har en historia att skämmas över, men berättar inte att hans egen regering är en del av samma unkna historia.

Anna Troberg.Foto: Foto: Anders YlanderSverige skickar systematiskt tillbaka hbtq-personer till länder där de riskerar våld och död.

Av Sverige får de överlevnadstipset att hålla tyst om sin läggning. Det strider mot svensk lag och de internationella överenskommelser vi skrivit under.

FRA har en egen version av PUL, som tillåter insamling av uppgifter om sexuell läggning. Informationen används i byteshandel med främmande makt och är troligen mest intressant för länder där hbtq-personer förföljs. Alltså de länder som Sverige skickar tillbaka hbtq-personer till. Jag är född i Sverige. Mig har Ullenhag och regeringen ingenstans att skicka. Mig kan de inte lova falsk trygghet i utbyte mot att jag stympar mig själv genom att hålla käften om min kärlek.

Jag vill att Dilsa och Pari från Irak, Karim från Uganda och alla andra hbtq-personer som fått smaka på Migrationsverkets järnrör ska få uppleva det liv som jag och min blivande fru har.

De har rätt till kärlek i trygghet.

Regeringen gullar med oss hbtq-personer när det är Pride och dagar mot homofobi.

Alla andra dagar vänder de bort blicken medan svensk polis eskorterar människor som är precis som jag till flygplan med destination helvetet.

 

ANNA TROBERG,

partiledare för Piratpartiet