Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Federley säger en sak – C gör en annan"

Centerpartisten Fredrick Federley.
Foto: Emil Nordin

Centerpartisten Fredrick Federley skrev i dagarna om frihet kontra övervakning, om misstro kontra tilltro här på Expressens debattsida. Rubriken var "De vill ta vår frihet ifrån oss".

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Då blir man naturligtvis nyfiken på vilka “de” är.

Tänker han kanske på sitt eget parti, som röstade för det nu olagliga datalagringsdirektivet – som registrerar uppgifter om alla svenskars alla telefonsamtal, SMS, e-postmeddelanden, internetuppkopplingar och mobilpositioner?

Tänker han på den regering i vilken hans eget parti ingår – som nyligen begränsade den svenska offentlighetsprincipen, av hänsyn till EU?

Eller tänker han på när han själv röstade igenom FRA-lagen – vilket öppnade för att göra svenska FRA till en filial till den amerikanska övervakningsmyndigheten NSA?

Fredrick Federley kandiderar i EU-valet. Men han borde börja med att försöka få ordning på sitt eget parti i öppenhets- och övervakningsfrågorna.

Vi piratpartister slåss redan framgångsrikt för internets frihet och medborgarnas rätt till privatliv här i Europaparlamentet. Och vi har något som Federley saknar: Vi har våra partikamraters helhjärtade stöd.


CHRISTIAN ENGSTRÖM,

är Europaparlamentartiker för Piratpartiet