Farligt med miljöpartister som vill se fler konkurser

MP:s Lorentz Tovatt menar att Lars Beckman och Jan Ericsson sprider vetenskapsförakt i klimatfrågan. Nu svarar M-ledamöterna.
Foto: Tomas Melin
Lars Beckman (M), riksdagsledamot.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT
Jan Ericson (M), riksdagsledamot.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT

Till skillnad från Miljöpartiets ledande företrädare så vill vi rädda varje enskilt svenskt jobb. Då duger det inte att lägga tiden och energin på att söka konflikter som inte finns, skriver moderaterna Lars Beckman och Jan Ericson i en replik till Lorentz Tovatt. 

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

REPLIK. Miljöpartiets ledande företrädare Lorentz Tovatt – som är känd för den breda allmänheten som den riksdagsledamot som önskar svenska företag i konkurs – har skrivit ännu en osaklig debattartikel. Där påstås saker om såväl Moderaternas miljöpolitik, som oss ledamöter, som inte stämmer alls.

För närvarande arbetar såväl delar av regeringen som vi i oppositionen för att ta fram skarpa och genomförbara förslag för att lindra de ekonomiska effekterna av coronaviruset för det svenska näringslivet. Det är av avgörande betydelse för att rädda jobben i Sverige. Regeringen har lagt fram en rad åtgärder – vilka vi moderater står bakom fullt ut. Vi tror dock inte att det räcker utan det kommer att krävas än mer. 

Rädda alla jobb som går

Det är inte bara industrin och tillverkande företag som drabbas hårt utan även tjänstesektorn. Inställda evenemang och lägre beläggning i besöksnäringen är ytterligare några exempel på effekterna av coronaviruset. 

Till skillnad från Miljöpartiets ledande företrädare så vill vi rädda varje enskilt svenskt jobb. Det kräver ett stort ansvar även från oss som politiska företrädare. Då duger det inte att lägga tiden och energin på att söka konflikter som inte finns.

Miljöpartister fortsätter att glädjas åt att flyglinjer och flygplatser läggs ned och att bilföretag hotas av konkurs, skriver Beckman och Ericson.
Foto: JOHAN NILSSON/TT

Men var är Miljöpartiets företrädare i debatten om gifttunnorna i Östersjön? Det är cirka 23 000 gifttunnor dumpade mellan Sundsvall och Gotland innehållande 10 ton kvicksilver. Här har vi Moderater varnat för konsekvenserna av att mp/s-regeringen inte vidtar tillräckligt kraftfulla åtgärder för att minska utsläppen från gifttunnorna. Tyvärr kan vi se nu att giftet ökar i fisken i Östersjön.

Seriösa partier måste samlas

I en tid när det krävs att seriösa partier samlas och tar ansvar för Sverige fortsätter ledande miljöpartister att glädjas åt att flyglinjer och flygplatser läggs ned och att bilföretag hotas av konkurs. Det är anmärkningsvärt.


Av Lars Beckman

Riksdagsledamot Gävleborg (M)

Jan Ericson

Riksdagsledamot västra Götaland (M)