Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Det är S som är ansvariga för blodet på våra gator

Under den senaste tiden har Malmö skakats av en rad skjutningar och mord. Foto: PEO MÖLLER / PEO MÖLLER / LOCALEYES
Adam Marttinen (SD). Foto: SVEN LINDWALL
Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S). Foto: VILHELM STOKSTAD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Försvarsminister Peter Hultqvist (S). Foto: SVEN LINDWALL

Socialdemokraterna verkar inte förstå att de inte är i opposition. 

De är ansvariga.

Som tur är går vi nu mot ett val som ger Sverige chansen att ändra riktning, skriver Adam Marttinen (SD). 

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

REPLIK | BROTTSLIGHET. Socialdemokraterna går till angrepp mot Sverigedemokraterna och Moderaterna och menar att vi föder gängkriminaliteten. Vad Peter Hultqvist och Morgan Johansson inte verkar har insett är att det är de som har suttit vid makten när anmälda våldtäkter skjutit i höjden, skjutningar blivit en del av vardagen och blodet från unga rinner på svenska gator. De är inte i opposition. De är ansvariga.

Bortser från fakta 

Hultqvist och Johansson verkar helt bortse från fakta. De första brotten för en kriminell begås inte när personen fyllde 20 år och bara fick en visstidsanställning, de begås när personen är ung. Därför behövs tidiga och tydliga insatser. Det har Socialdemokraterna inte förstått och det är en av många anledningar till att de har misslyckats. Sverigedemokraterna har satsat mest av alla partier på rättsväsendet – under hela mandatperioden. 

 

LÄS MER: Vad är det ni mumlar om, Hultqvist och Johansson? 

 

Vi föreslog fler poliser med högre löner och större befogenheter att agera mot kriminella element medan Socialdemokraterna prioriterade invandring. Skärpta straff för vapenbrott och sexualbrott, ökad kamerabevakning, borttagande av straffrabatter för unga och avskaffande av automatisk villkorlig frigivning har alla två saker gemensamt. Det är förslag som kommer från Sverigedemokraterna, och det är förslag som är direkt nödvändiga för att vända utvecklingen.

 Socialdemokraterna värnar gärningsmän

Nu går vi som tur är mot ett val vilket ger Sverige en chans att gå i rätt riktning igen. Fritt från socialdemokrater som värnar gärningsmän, i stället för brottsoffer.

Sverigedemokraterna kommer påbörja, och avsluta, kriget mot gängen. Vi tänker höja polisernas löner – motsvarande 6000 kronor i månaden för en vanlig polis – så att vi har manskapet för att mota tillbaka kriminaliteten. Vi avser även stärka polisernas befogenheter ytterligare genom att bland annat sänka restriktionerna för att använda hemliga tvångsmedel, ge polisen rätt till tillståndsfri kamerabevakning och göra det möjligt för polisen att använda brottsprovokation.

Minst fyra års fängelse

Parallellt kommer vi att stärka skyddet för de som skyddar oss. Attacker mot blåljuspersonal ska ge ett straff på minst fyra års fängelse. Rätten till kränkningsersättning när poliser blir utsatta för brott ska stärkas. Poliser som vill ha skyddade uppgifter ska få det.

Vi kommer göra det som krävs för att människor ska våga röra sig i det allmänna rummet. Vi kommer pressa tillbaka gängkriminaliteten i utsatta områden. Vi kommer återupprätta kontrollen över gränserna så vi vet vad, och vilka, som kommer in i landet.

I vårt Sverige, vårt moderna folkhem, kommer tryggheten alltid stå i fokus.

 

Av Adam Marttinen (SD)

Rättspolitisk talesperson

 

LÄS MER: Så motarbetar SD kvinnors rättigheter 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!