Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Det är dags att börja lyssna till oss tysta

De som tar plats, syns och hörs belönas i arbetslivet, fast det egentligen kanske är de introverta som presterar bäst. Nu är det dags att ge plats för oss som inte hörs – men ändå finns, skriver studenten Jacob Hammar. Foto: Privat.
Jag har ångest över öppna kontorslandskap, där det är omöjligt att koncentrera sig med alla människor runt sig, skriver Jacob Hammar. Foto: Shutterstock.

De som tar plats, syns och hörs belönas i arbetslivet, fast det egentligen kanske är de introverta som presterar bäst. Nu är det dags att ge plats för oss som inte hörs – men ändå finns, skriver studenten Jacob Hammar.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Det är dags att vi börjar prata om introverta. Att vi förstår att alla inte är likadana. Det är dags att vi förstår hur jobbigt det kan vara att inte passa in.

En tredjedel av oss människor är introverta. En av dem är jag. Vårt västerländska samhälle utvecklas mer och mer för att passa den extroverta personligheten, vilket kan leda till stora konsekvenser.

Överallt finns vi introverta personer som känner att vi inte passar in. Att det är fel på oss. Vilket inte stämmer, alls. Det viktiga är inte att komma fram till vilken personlighetskategori man tillhör. Det viktiga är att förstå att ingen personlighetstyp är bättre eller sämre än någon annan. De är bara olika.

Introverta människor är de som hellre lyssnar än pratar och inte gärna träffar många nya människor samtidigt. De som hellre kommer nära en person, än att bli bekanta med tjugo olika personer. De skapar och uppfinner gärna. De tänker och funderar gärna för sig själva, och arbetar bättre själva än med andra.

Introverta tar inte stora risker utan att tänka efter först, och har inte problem med att vara för sig själva.

 

Extroverta människor, motsatsen, är helt annorlunda. De vågar ta risker. Gör först och tänker sen. De pratar gärna och ofta, och blir gärna bekanta med många människor. De har många olika intressen. Extroverta tycker om grupparbeten och tar gärna på sig ledarrollen. De älskar att stå i centrum och ha allas blickar på sig.

Så långt, inga problem.

Det är fantastiskt att vi människor kan vara så olika. Problemet kommer först när samhället belönar ett extrovert beteende.

Ja till och med förväntar sig det. Jag vet inte hur många utvecklingssamtal jag var på när jag var barn och läraren bad mig att ta för mig mer. Att räcka upp handen oftare, prata mer. Det var förvånansvärt hur mycket tid min lärare spenderade på att försöka få mig att ta för mig mer och hur lite tid hon spenderade på att berätta att mina resultat på proven var bland de bästa i klassen. Utvecklingssamtalen fick mig inte att prata mer. De fick mig bara att förstå något som jag har tagit som ett faktum väldigt länge; kunskap spelar mindre roll än att våga prata inför människor.

 

Samma extrovert-förväntan ses i arbetslivet också. Jag minns hur de pratglada och utåtriktade fick äta lunch med chefen eller gå hem lite tidigare än oss andra. Trots att jag gjorde ett bättre jobb. Jag tänker också på min ångest över öppna kontorslandskap, där det är omöjligt att koncentrera sig med alla människor runt sig.

Personligen jobbar jag bäst när jag får sitta för mig själv och verkligen dyka ner i arbetet, utan andra krav på mig än att jag ska göra ett bra jobb.

Det förväntas av en att man ska vara ”bra på att samarbeta” och att man ska ”ta för sig och ta plats”. Återigen belönas de som tar plats, syns och hörs mest. Samtidigt som den introverta ser på och börjar ifrågasätta sin personlighet. Vi börjar tro att det är något fel på oss. Inte konstigt att psykisk ohälsa ökar.

Förstå mig rätt, jag klagar inte. Jag uppmanar. Jag uppmanar chefer och lärare över hela landet att verkligen förstå att människor är olika. Jag uppmanar er att hitta fördelarna i allas personligheter, att ni lär er hur man utnyttjar olikheterna.

Se människor för vad de är, inte för vad du vill att dem ska vara. Då kommer vi att både se mer psykiskt välmående och bättre resultat.

 

Jacob Hammar

Introvert student

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!