Tomas Eneroth (S). Foto: HENRIK MONTGOMERY / TTTomas Eneroth (S). Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Tomas Eneroth (S). Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Jonas Eriksson (MP).Jonas Eriksson (MP).
Jonas Eriksson (MP).

Den akuta krisen ligger snarare hos M

Publicerad

I Moderaternas alternativa verklighet tycks Sverige befinna sig i ett så allvarligt läge att Kinberg Batra är beredd att slänga Sverige in i politiskt kaos, skriver Tomas Eneroth (S) och 

Jonas Eriksson (MP).

Expressen getinglogga
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

REPLIK. Anna Kinberg Batra försöker förgäves sätta bilden av att de svenska jobben är hotade, men har uppenbara problem när omvärlden imponeras över vår starka tillväxt och kraftiga sysselsättningsökning. Det var när Moderaterna styrde Sverige som arbetslösheten steg. Det var då investeringarna sjönk och exportsatsningarna uteblev. Nu har 150 000 fler människor ett jobb att gå till. Nu stärks svensk ekonomi. Nu vänds utvecklingen i skolan och fler får chansen att utbilda sig istället för att gå arbetslösa. Nu investeras över 80 miljarder per år i välfärd, integration, polis, försvar, bostäder och jämlikhet. Nu leder Sverige klimat- och miljöarbetet, det skapar nya möjligheter till både jobb och export. 

 

LÄS MER: Löfvens ovilja att agera skapar klyftor

 

Men i Moderaternas alternativa verklighet tycks Sverige befinna sig i ett så allvarligt läge att Kinberg Batra är beredd att slänga Sverige in i politiskt kaos och samarbeta med Sverigedemokraterna. 

Som exempel på den akuta kris Sverige just nu genomgår pekar hon på ett eventuellt regeringsförslag som innebär att flyget, i likhet med bilen, ska bära mer av sina miljökostnader. Med det tonläget är det uppenbart att den akuta krisen snarare ligger hos Moderaterna, och deras uppenbara brist på förslag som stärker Sverige. Deras lösning är mer av samma ofinansierade skattesänkningspolitik. En politik som bidrog till att kraftigt öka klyftorna i Sverige. Nu har vi bytt inriktning. Vi kommer att prioritera samhällsbygget före skattesänkningar. Bara så kan vi stärka Sverige långsiktigt.   

 

Tomas Eneroth (S), gruppledare i riksdagen

Jonas Eriksson (MP), gruppledare i riksdagen    

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag