Nästa år är det tio år sedan förnyelsen av Moderaterna inleddes. Jag får ofta frågan om hur länge man egentligen kan vara nya, om det inte är dags att vi blir bara Moderaterna igen. Mitt svar på det är enkelt:
Ett parti som är nyfiket, öppet, berett till omprövningar och har ett genuint intresse för människors vardag och ser nya lösningar på samhällsproblemen ett sådant parti kommer alltid att ha belägg för att kalla sig nytt.
Vår förnyelse började från grunden med att se över och modernisera politikens innehåll och ett gediget förankringsarbete internt i organisationen.
Vi granskade kritiskt vår egen politik, kom till slutsatsen att vi hade fel svar och utvecklade nya lösningar. Det var en förutsättning för att vi sedan på ett trovärdigt sätt kunde möta människor som ett parti i förnyelse. Hade vi inte kunnat backa upp vad vi sade hade vi blivit genomskådade direkt människor är bra på att se igenom luftslott.
Att genomföra förändringar är inte lätt. Det tar tid och det måste det få göra. Och för att kunna hävda att man förändras måste man genomföra förändring på riktigt.
Därför kan jag inte låta bli att höja på ögonbrynen när Stefan Löfven pratar om sin affärsplan för Sverige. Om att han värnar näringslivet och att han vill göra något åt ungdomsarbetslösheten. För bakom dessa ord finns fortfarande inte mycket annat än den traditionella bidragstyngda socialdemokratin.
Socialdemokraterna verkar tro att allt handlar om ytan; att partiet är ett PR- och reklamprojekt. Socialdemokraterna verkar helt enkelt ha blivit ett PR-parti där man putsar och förnyar ytan, men låter innehållet vara detsamma (eller snarare ännu mer skattehöjande än tidigare).
En av Sveriges stora utmaningar är att vi har för höga trösklar för unga att komma in på arbetsmarknaden. Det är något som alla partier säger sig se och vill göra något åt.
Men att som Socialdemokraterna gå ut och tala om det som en viktig fråga och i nästa andetag föreslå en fördubbling av arbetsgivaravgiften för människor under 26 år är inte rimligt.
Att dessutom vilja dubbla restaurangmomsen och därmed riskera tusentals jobb i en bransch där många får sitt första jobb och där en tredjedel av de anställda är under 25 år, det är att med verklig precision underminera chanserna för unga att komma ut på arbetsmarknaden.
Vi tror i stället på att förbättra kopplingen mellan utbildning och arbetsmarknad och att hitta fler vägar till jobb för de som ännu inte har hunnit skaffa sig arbetslivserfarenhet och referenser.
Det första jobb man får är sällan det man sedan stannar på livet ut. Ens första jobb det första steget in på arbetsmarknaden och till en vardag där man kan stå på egna ben. Det är därför vi säger att alla jobb behövs.
PR-mannen Löfven säger sig också värna näringslivet. Att påstå något sådant kan uppfattas som lite tunt om man i nästa andetag föreslår massiva skattehöjningar som slår mot företagandet.
Om man vill skapa fler jobb så är inte satsningar på höjda bidrag rätt väg att gå. Inte heller rekordstora skattehöjningar om 30 miljarder kommer att boosta arbetsmarknaden.
Verkliga problem kräver verkliga åtgärder som ger resultat, inte förändringar på ytan. Menar man allvar med att förnya sig och med att förändra Sverige krävs mycket tid, arbete, självkritik och ärlighet. Inget av detta finns hos Socialdemokraterna i dag.

Det är ingen hemlighet att jag tycker att det är viktigt med kommunikation och att utveckla formerna för hur vi som parti möter människor.
Det är heller ingen hemlighet att jag är övertygad om att människor vill se och belönar partier som rör sig, ifrågasätter och utvecklar det nya.
Men det är heller inte någon hemlighet att den som hävdar förnyelse också måste förnya sig.
Per Schlingmann, Moderaternas chefsstrateg