Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Cuf är naiva om invandringen

Staffan Danielsson, före detta riksdagsledamot: Det finns tydligen ingen gräns för hur många som Sverige kan integrera och få i arbete.

Ungdomsförbund som Cuf ska låta radikala. Men det är illa att lika ungdomsradikala MP tillåts bestämma över svensk asylpolitik. Jag tycker faktiskt att det är ansvarslöst, skriver Staffan Danielsson.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Cuf är ett piggt ungdomsförbund med stort hjärta, det är bra. Man för även Mufs talan, de flesta ungdomsförbund tycker lika. I en värld med 55 miljoner flyktingar bör Sverige ta emot många fler asylsökande än i dag, det är en vinstaffär på sikt, anser man. Underutnyttjade offentliga resurser (?) får användning och landsbygden får liv (?). Det finns tydligen ingen gräns för hur många som Sverige kan integrera och få i arbete.

 

Det allvarliga är att sex partier låter lika ungdomsradikala Miljöpartiet diktera Sverige asylpolitik, långt mer generös än övriga EU-länders. De växande obalanserna med bostadsbrist, socialbidrag, långtidsarbetslöshet och flerdubblade stats- och kommunbudgetkostnader tar man lätt på, det ordnar sig på sikt.

Jag tycker faktiskt att det är ansvarslöst. Inte av ungdomsförbunden, de ska ha hjärta och driva på. Men av de sex partier som låter MP, utan ekonomiskt ansvar, bestämma.

 

Bland annat eftersom villkoren för barn under 18 år är så mycket bättre vid asyl har antalet till EU fördubblats på 10 år, från 12 000 till 25 000. Till Sverige har antalet mer än tiodubblats, från under 1 000 upp mot 12 000, nära hälften av alla till EU. Även första årets mottagningskostnader mer än tiodubblas till uppåt 12 miljarder.

Cufs kommentar till dessa uppgifter är liksom MP:s att vadå, vi bör ta emot många fler. Jag kräver analys och åtgärdsförslag och har JO-anmält Migrationsverket för passivitet. KU borde granska även regeringens handlingsförlamning.

Staffan Danielsson

före detta riksdagsledamot

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!