Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Corona lockar gifta män till Tinder – jag ska utpressa dem

Eva Evesjö, 45, brand manager.
Dejtingsajter borde ta ett större ansvar och plocka bort användare som uttryckligen skriver att de är upptagna, säger Eva Evesjö.Foto: ANDRE M. CHANG / ZUMA PRESS/IBL

Coronakrisens inställda grabbresor har fått allt fler gifta män att söka sig till dejtingappen Tinder.

Jag matchar med ”Johan 43” och får honom att falla för mig – sedan tänker jag skrida till verket med min plan, skriver Eva Evesjö, 45.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

DEBATT. Dejtingappen Tinder används av singlar som söker en seriös relation, eller ett mer kortvarigt fysiskt äventyr. Under det senaste kvartalet har dock något hänt. 

Allt fler män som dyker upp i mitt flöde är upptagna.

En man i 40-årsåldern skriver till mig att han är mycket attraktiv och lyckligt gift, men har ett olyckligt sexliv. Han söker seriös lek och ömsesidig gränslös njutning. 

Om företag har haft det tufft under coronakrisen så är det inget mot vad många upptagna män i Sverige genomlider just nu. 

Jag känner verkligen med dem.

Inställd grabbresa

Inte bara blev grabbresan till Spanien inställd utan även den traditionella golfhelgen i södra Sverige med barndomskompisarna. Dessutom är samtliga företagsfester och spontana afterworks med kollegerna lagda på is på obestämd tid.

Det finns alltså inga andningshål för dessa män som är vana att söka och få uppmärksamhet utanför sin relation.  

Vart skall de då ta vägen? 

Jag ska träffa Johan och få honom att falla för mig

De etablerade sociala kontaktvägarna måste ersättas med nya digitala alternativ. Som en konsekvens redovisar samtliga dejtingsajter höga procentuella ökningar de senaste månaderna sett till antalet helt nya användare. 

År 2011 lanserades den norska otrohetssajten Victoria Milan i Sverige genom en uppmärksammad reklamkampanj.

Sajten erbjöd gifta män och kvinnor att träffa andra vid sidan om och marknadsfördes med följande uppmaning: Gör livet levande – ha en affär.

God idé

Jag tycker tanken var god. Det skapades en plattform för gifta så att jag som singel slapp träffa dessa män i min strävan att finna kärleken. Men de gifta männen rör sig tyvärr inte bara på Victoria Milan. 

Dejtingsajter borde ta ett större ansvar och plocka bort användare som inte har någon profilbild eller som uttryckligen skriver att de är upptagna. 

Det är en smal sak för företag att ta itu med. Om inte annat är det ett perfekt sommarjobb för ungdomar som den här sommaren mer än någonsin behöver sysselsättning.

Men jag inser att jag inte kommer få någon hjälp. Jag formulerar en plan.

3 000 kronor

Jag väljer att matcha med en gift man, vi kan kalla honom ”Johan 43”. Vi kommunicerar via mobilappen KIK där vi kan skicka bilder och videor till varandra. 

Än så länge är vi båda anonyma eftersom man i stället för att ha mobilnummer som avsändare har varsitt användarnamn.

När Johan väl berättar var han bor så har jag både förnamn, ålder och bostadsort och kan kartlägga hela hans liv genom en enda knapptryckning.

Min plan är nu att jag ska träffa Johan och få honom att falla för mig.

Efter en tid tänker jag utöva en enklare form av vad jag skulle kalla charmig utpressning. Vänligt men bestämt säger jag då till Johan att jag kommer att berätta för hans fru vad han sysslar med om han inte för över 3 000 kronor till barnrättsorganisationen Bris. Och skickar mig en skärmdump som bevis.

Tankeställare

Bris har under coronapandemin sett en ökning med 20 procent i antal kontakter som en följd av att många barn har tvingats tillbringa mer tid i dysfunktionella hemmiljöer när skolor varit stängda.

Johan 43, tack vare mitt agerande kommer du då förhoppningsvis ha fått dig en tankställare och i fortsättningen hålla dig borta från mitt Tinder-flöde.

Jag har då, med all rätt, använt dig för att kunna bidra till något gott för våra utsatta barn och ungdomar.

Det ligger mig mycket varmare om hjärtat än lyckligt gifta män med olyckliga sexliv.

 

Av Eva Evesjö

Brand manager