Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

C kommer inte medverka till återinförd fastighetsskatt

Centerpartiet säger nej till att återinföra fastighetsskatten.Foto: LENNART REHNMAN
Rickard Nordin (C), tf ekonomisk-politisk talesperson.Foto: Fredrik Wennerlund

Skattebetalarnas förening lägger ut dimridåer och kreerar illa underbyggda konspirationsteorier, skriver Rickard Nordin (C).

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

REPLIK. Skattebetalarnas förening kräver tydliga besked om var riksdagspartierna står i frågan om att införa en ny fastighetsskatt. I sin debattartikel citerar de Centerpartiets svar: ”Nej, Centerpartiet vill inte återinföra fastighetsskatten”. 

Trots det ägnar de resten av artikeln åt att hävda att ”skenet bedrar” och ifrågasätter om Centerpartiet skulle tolerera en ny fastighetsskatt. Men att Skattebetalarnas förening lägger ut dimridåer och kreerar illa underbyggda konspirationsteorier gör inte deras påståenden mer sanna.

Drabbar folk med vanliga inkomster

Nej, Centerpartiet kommer inte medverka till att återinföra fastighetsskatten. Den fastighetsskatt som fanns var mycket illa omtyckt. Vi håller helt med om att en återinförd fastighetsskatt skulle bli en skattehöjning som slår hårt mot vanligt folk med vanliga inkomster. Det är varken en åtgärd som skulle stimulera landsbygden eller minska klyftorna mellan stad och land.

 

Av Rickard Nordin 

Tf ekonomisk-politisk talesperson Centerpartiet