Balis inställning till muslimer är fanatism

Hanif Bali (M), riksdagsledamot.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Menekse Mermer.
Foto: PRIVAT

Om du anser dig vara en rakryggad politiker Hanif Bali, då är jag för evigt tacksam för varenda ödmjuk politiker med krökt rygg i vårt land.

Det du predikar om är motsatsen till våra svenska värderingar. Det är högst oetiskt och omoraliskt i din position som riksdagsledamot, skriver Menekse Mermer.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

REPLIK. Med krökt rygg i högervindarna, står de stadiga inför sitt folk och försvarar mänskliga rättigheter, oavsett hur många ”likes” de får. De predikar om social tolerans, tålamod, överseende, vidsynthet, att tillåta avvikelse, motståndskraft, vikten av allas lika värde.

Den socialt toleranta vet att folket är du och jag och det är alla vi, från vitt till svart. Det är den socialt toleranta som är en röst för den som ej kan tala. Den socialt toleranta visar vägen för den som förblindas av fördomar. Det är den socialt toleranta som gett homosexuella möjligheten att lämna garderoben för att våga sig ut på samma gata som oss andra. Det är den socialt toleranta som gett mig rätten att rösta. Det är den socialt toleranta som skyddar judar, muslimer och kristna från de föraktfulla. Det är dessa orädda och modiga politiker med krökt rygg som ger och ständigt försvarar rätten att få samexistera.

Du är ingen sanningssägare

Om jag har varit otydlig i min förra text vill jag ödmjukast be om ursäkt och förtydliga. Orsaken till att jag skrev texten är att du inte är en sanningssägare, det kan du omöjligen övertyga mig om när du sprider falska anklagelser mot muslimer. Arrogans är ofta boven för att ett fel upprepar sig till fler fel vilket resulterar i att du inte bett om ursäkt. 

Sedan när har vi i vårt land definierat individer som ber till sin gud som ett ultrakonservativt fenomen?

Du toppar det hela med ett nytt Facebookinlägg där du uppmanar vårt samhälle att visa social intolerans gentemot muslimer. Dina ord: ”Social intolerans är den bästa metoden att hålla religionen i schack. Bara för att någon uppfyller sitt arbetskriterium betyder det ej att dess handlingar är oklandervärda.” ”Att normalisera denna form av trosutövning på allmän egendom och allmän plats är en fara – särskilt på sikt”. ”Jag anser – av ganska naturliga skäl – att den islam som utövas i dag är farligare än andra religösa idésamlingar jag har kommit i kontakt med.” ”Jag anser inte att olika farliga idésamlingar bör behandlas likadant enbart för att de är idésamlingar.”

Känner du busschauffören?

I din replik där du grandiost talar om din ryggrad, ändras versionen till något annat. Du påstår dig tala om ultrakonservativa fenomen. Känner du busschauffören personligen eller är det din egen slutsats när han ber under sin rast? Sedan när har vi i vårt land definierat individer som ber till sin gud som ett ultrakonservativt fenomen?

Du, som påstår dig vara en rakryggad politiker, uppmanar med förakt och rädsla vårt svenska samhälle till social intolerans, fördomsfullhet, inskränkthet, dogmatism och fanatism gentemot muslimer. 

Den socialt intoleranta är problemet

Det är den socialt intoleranta som bygger murar mellan Mexiko och USA, det är den socialt intoleranta som fyller fängelser med akademiska opportunister i Turkiet. Det är den socialt intoleranta som nekar homosexuella rättigheter i Iran. Det är den socialt intoleranta som ger fattiga kvinnor upp till 50 års fängelse om en misslyckad graviditet inte kan bevisas av läkarintyg i El-Salvador. Nyligen utövade en individ social intolerans på sitt extrema sätt och attackerade en moské i Norge.

Det du predikar om är motsatsen till våra svenska värderingar och Sveriges grundlagar. Det är högst oetiskt och omoraliskt i din position som riksdagsledamot.


Av Menekse Mermer

Debattör