Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Att vi håller ihop Europa är en förutsättning för resultat

När Miljöpartiets Alice Bah Kuhnke och Pär Holmgren tillsammans med ytterkantspartierna valde att rösta nej till Ursula von der Leyen manifesterar det splittring och oreda, skriver de moderata EU-parlamentarikerna.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT , ADRIAN LEOPOLDSON / LÄNSFÖRSÄKRINGAR, PATRICK SEEGER / EPA / TT
Tomas Tobé, Europaparlamentariker (M)
Foto: JENS CHRISTIAN / KVÄLLSPOSTEN/EXPRESSEN
Arba Kokalari, Europaparlamentariker (M)
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jessica Polfjärd, Europaparlamentariker (M)
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jörgen Warborn, Europaparlamentariker (M)
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vi håller med om att det nu är upp till bevis för den nya kommissionsordföranden. Men MP:s nej till Ursula von der Leyen manifesterar splittring och oreda, tvärtemot vad som behövs, skriver Moderaternas Europaparlamentariker.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

REPLIK. Europa behöver hålla ihop, men Miljöpartiet och den gröna gruppen ställer sig utanför nödvändigt samarbete i Europaparlamentet. 

Om Sverige och Europa ska bli tryggare måste den gränsöverskridande brottsligheten och terrorismen bekämpas. Om vi på allvar ska klara att sänka utsläppen måste den gemensamma klimatpolitiken bli mer effektiv. Det krävs ett brett reformprogram för att stärka Europas konkurrenskraft och öka tillväxten. Invandringspolitiken måste göras mer förutsägbar och vi behöver få full kontroll över den yttre gränsen.    

Handlingskraft är avgörande

Det här är de stora uppgifterna under den nya mandatperioden, och det är centralt att vi förmår leverera resultat. Då är handlingskraft, samarbete och att vi faktiskt tror på Europa avgörande. Att Europapositiva partier såg till att Ursula von der Leyen blev vald till ny ordförande i EU-kommissionen var en förutsättning för att vi ska kunna komma i gång med det arbetet.  

Vi undrar vad deras egna språkrör hemma i Sverige, som stod bakom Ursula von der Leyen, tycker?

När Miljöpartiets Europaparlamentariker, Alice Bah Kuhnke och Pär Holmgren, i stället valde, tillsammans med ytterkantspartierna, att rösta nej manifesterar det splittring och oreda. Särskilt eftersom von der Leyen presenterat en progressiv klimatpolitik. Vi undrar också vad deras egna språkrör hemma i Sverige, som stod bakom Ursula von der Leyen, tycker?

Däremot håller vi moderater med om att det nu är upp till bevis för den nya kommissionsordföranden. Det är dags att leverera verkningsfulla reformer för att lösa gemensamma samhällsproblem. För att det ska bli möjligt krävs också ett konstruktivt och resultatinriktat agerande i parlamentet, då går det inte som Miljöpartiet att göra sig irrelevanta i Europapolitiken.     


Av Tomas Tobé 

Jessica Polfjärd 

Jörgen Warborn  

Arba Kokalari 

Europaparlamentariker (M)