Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Är det så här Luf:s fria invandring ska bekostas?

Korta föräldraledigheten, Sveriges värsta kvinnofälla, skrev Luf:s ordförande Joar Forssell.Foto: LUF
Alexander von Uckermann är familjepolitisk talesperson för Ungsvenskarna.Foto: Göran Ekeberg
Hilda Frick är jämställdhetspolitisk talesperson för Ungsvenskarna.

Att Luf vill finansiera sina intressen genom att skära ned på föräldraledigheten är inte försvarbart och visar på en häpnadsväckande nedprioritering av det svenska folket, skriver SD:s ungdomsförbund Ungsvenskarna.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

DEBATT | VÄLFÄRD. Att skära ned på föräldraledigheten för Sveriges invånare när vi har bland världens högsta skatter är inte rimligt. Svenska föräldrar har en självklar rätt att ta hand om sina barn under den tid då föräldrarna behövs som mest för sina barns trygghet och utveckling. 

När Liberala ungdomsförbundet vill korta ledigheten, vill Ungsvenskarna förlänga den. Ungsvenskarna inser att barn på ett till två år många gånger inte är redo för barnomsorg och det finns mycket forskning som tyder på det, bland annat anknytningsteorin. Det finns barn som har ett väldigt stort behov av närhet till sina föräldrar och som inte är redo för stora barngrupper och stressade förskolelärare, vilket blivit allt vanligare på grund av nedskärningar. 

Auktoritära jämställdhetsmål

För Ungsvenskarna är frihet grundläggande för riktig jämställdhet. Att Luf genom ekonomisk kontroll vill styra föräldrar till att lämna sina barn på förskola innan barnen knappt lärt sig prata visar på bristande respekt för föräldrarnas rätt att bestämma över vad som passar dem och deras barn. Att man sedan vill kvotera föräldraledigheten för konstlade jämställdhetsmål är även en auktoritär vänstertanke som struntar i föräldrarnas egna synpunkter på vad som passar deras barn och liv. 

 

LÄS MER: Föräldraledigheten är inte helig – därför måste den kortas

 

Påståendet är ett hån mot kvinnor

Luf kallar föräldraledigheten en kvinnofälla, vilket vi menar är ett hån mot alla de kvinnor som faktiskt vill ta hand om sina egna barn. Att förbundet sedan motiverar en sänkning av föräldrarnas ersättningar med att fler kvinnor ska arbeta, visar att de snarare vill försämra för föräldrars ekonomi och barnens trygghet.

Under både Alliansen och de rödgröna har välfärden under de senaste åren drabbats av nedskärningar samtidigt som ofantliga summor läggs på en ansvarslös och destruktiv invandring. Inte nog med att Luf är för fri invandring, man är även positiva till det överstatliga projektet EU, som i praktiken kommit att bli en antiliberal maktunion som kostar Sverige dussintals miljarder varje år. Att Luf vill finansiera sina intressen genom att skära ned på svenska föräldrars ledighet är inte försvarbart och visar på deras häpnadsväckande nedprioriteringar av det svenska folket.

 

Av Alexander von Uckermann

Familjepolitisk talesperson, Ungsvenskarna

Hilda Frick

Jämställdhetspolitisk talesperson, Ungsvenskarna  

 

LÄS MER: Avskaffa det lyxiga barnbidraget helt