Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Andersson ignorerar mer än en miljon pensionärer

Myter och rena lögner från Socialdemokraterna är inget ovanligt men att föra Sveriges pensionärer bakom ljuset bara veckor innan valdagen är ett nytt lågvattenmärke, skriver Jimmie Åkesson (SD).
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Statsminister Magdalena Andersson (S).
Foto: STEFAN JERREVÅNG / TT

Över en miljon svenska pensionärer får noll kronor av regeringens pensionshöjning. Magdalena Andersson ger med ena handen men tar desto mer med den andra, skriver Jimmie Åkesson och Oscar Sjöstedt (SD) i en replik till Socialdemokraterna.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

REPLIK. Magdalena Andersson och Ardalan Shekarabi (S) skriver i en debattartikel att regeringens pensionshöjning motarbetades in i det sista av Moderaterna och Sverigedemokraterna.

Myter och rena lögner från Socialdemokraterna är inget ovanligt men att föra Sveriges pensionärer bakom ljuset bara veckor innan valdagen är ett nytt lågvattenmärke. 

Ignorerar över en miljon pensionärer

Regeringen ignorerar 1 300 000 pensionärer. Med vår satsning hade alla pensionärer fått förstärkt ekonomi. Sverigedemokraterna och den övriga oppositionens förslag hade inte bara gett liknande summor i utbetalningar utan även stärkt ekonomin för de 1 300 000 pensionärer som Magdalena Andersson och Ardalan Shekarabi utelämnade i sin pensionshöjning. 

Med Socialdemokraternas politik minskar nu också respektavståndet mellan de som arbetat och de som inte arbetat. Industriarbetaren som slitit ut kroppen i 40 år har nu samma pension som asylsökande välfärdsmigranter från Mellanöstern. 

Samtidigt får undersköterskan, som jobbat ett helt yrkesliv och lyckats samla ihop strax över 15 000 kronor innan skatt, noll kronor med regeringens förslag. Noll kronor. 

Ger med ena handen, men tar med den andra

Socialdemokraterna säger sig värna pensionärer men har höjt pensionsåldern, försämrat möjligheterna att spara privat och saboterat premiepensionen. Magdalena Andersson och Ardalan Shekarabi ger med ena handen och tar desto mer med den andra.

För oss är frågan om pensioner enkel. Pensioner ska höjas, avsättningarna öka och individer ges större frihet att styra sin privatekonomi. Sveriges pensionärer kan känna sig trygga med att Sverigedemokraterna värnar svenska pensioner och en stark välfärd. Vi är garanten för en trygg morgondag.   


Av Jimmie Åkesson 

Partiledare, Sverigedemokraterna

Oscar Sjöstedt

Ekonomisk-politisk talesperson, Sverigedemokraterna

M säger nej till SD – oavsett valresultat