Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Andersson äventyrar rikets inre stabilitet

Jimmie Åkesson (SD), partiledare,
Foto: CAISA RASMUSSEN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Aron Emilsson (SD), ordförande utrikesutskottet.
Foto: SD
Sven-Olof Sällström (SD), vice ordförande försvarsutskottet.
Foto: Pressbild
Det är oansvarigt av en tidigare statsminister och partiledare för landets största parti, att i tider som dessa sprida osämja, skapa splittring och äventyra rikets inre stabilitet, skriver Jimmie Åkesson med flera.
Foto: J.J. GUILLEN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Vi har ögonen på oss från aktörer som gärna vill se att Sverige destabiliseras.

Att sprida osämja, skapa splittring och äventyra rikets inre stabilitet i dessa tider är oansvarigt, skriver Jimmie Åkesson, Aron Emilsson och Sven-Olof Sällström från Sverigedemokraterna. 

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

DEBATT. Säkerhetspolisen och Myndigheten för psykologiskt försvar har varnat för att dagens hårda debattklimat mellan landets folkvalda är ett hot mot landets demokrati och inre stabilitet. 

Som det ser ut i dag har Sverige blivit en spelplan i ett pågående stormaktsspel där olika aktörer utnyttjar den rådande situationen med eskalerande kriminalitet, segregation och politisk polarisering för att skapa splittring och osäkerhet.

Den nuvarande situationen med Sveriges Natoansökan är bland annat ett resultat av att den tidigare regeringen köpslog om regeringsmakten med den före detta vänsterpartisten Amineh Kakabaveh som aktivt visat stöd för PKK. 

Orostider är inte att förväxla med valtider och det är av yttersta vikt att Sveriges folkvalda agerar ansvarstagande och med gott exempel.

Det är detta som indirekt tvingade in Sverige och Finland i den trilaterala överenskommelsen med Turkiet, som visat sig vara en mycket oberäknelig avtalspartner. I stället för att ta sitt ansvar har Turkiet förvärrat situationen med sina uttalanden om Sveriges grundlag och yttrandefrihet.

Sverigedemokraterna satte det svenska folket först – och det politiska spelet därefter – när diskussionen om Natoansökan först påbörjades. Vi slöt upp bakom den tidigare regeringen och tog vårt ansvar för att bidra till stabilitet och enighet i kristid. Vi röstade inte för ett svenskt medlemskap i Nato för att det är en enkel väg fram, utan för att det är den enda trovärdiga säkerhetsgarantin för att värna Sverige och medborgarnas säkerhet.

Det är anmärkningsvärt att provokatörer – som med stor sannolikhet visste vad deras aktioner kunde leda till – försvårar och underminerar det demokratiska beslutet att gå med i Nato. 

Fortsätter stötta regeringen

Det är också oansvarigt av en tidigare statsminister och partiledare för landets största parti, att i tider som dessa sprida osämja, skapa splittring och äventyra rikets inre stabilitet. 

Orostider är inte att förväxla med valtider och det är av yttersta vikt att Sveriges folkvalda agerar ansvarstagande och med gott exempel. Vi har ögonen på oss från aktörer som gärna vill se att landet destabiliseras. 

Sverigedemokraterna kommer fortsätta att stötta regeringen i sitt arbete med att föra Sverige in i Nato och vi kommer också stå orubbliga i försvaret av vår yttrandefrihet. 


Av Jimmie Åkesson (SD)

partiledare

Aron Emilsson (SD)

ordförande utrikesutskottet

Sven-Olof Sällström (SD)

vice ordförande försvarsutskottet

Magdalena Andersson (S): ”Sa det utifrån ett demokratiresonemang”

Uppmanade niondeklassare att inte ansluta sig till Sverigedemokraternas ungdomsförbund