Veronika Heilbrunners oväntade stilinspiratör: Hugh Hefner!

Internationella stilikonen Veronika Heilbrunner delar med sig av sina tankar kring stil och inför hösten har hon hittat en oväntad stilinspiration i Hugh Hefner!

Medan jag funderade på hur jag skulle bära alla de här fantastiskt vackra pyjamasplaggen (silkiga morgonrockar och vida härliga byxor) som finns i höstmodet så råkade jag läsa en krönika i ett av mina favoritmagasin som heter Zeit Magazin (tips: den kommer två gånger om året i en ”best of”-variant på engelska).

Storyn handlade om Hugh Hefner och hans liv i Playboy Mansion. Skribenten fantiserade om vem som skulle köpa huset (det var vid den tidpunkten till salu, det köptes i juni av en 32-årig miljardär) så började jag istället studera hans signaturlook: Öppen sidenskjorta med en morgonrock i siden ovanpå – hela dagen. Ja, han ser lite dammig och faktiskt lite provocerande ut i den, men det hindrar inte mig från att fascineras av denna manliga ”förebild”. Åtminstone stilmässigt, för sedan dess är allt jag vill bära sidenpyjamasplagg med tofflor.

Tips! ”Viktigast med den här looken är med vilken attityd du bär den: Elegant och självsäker dagtid – precis som gamle mäster Hefner lärt oss. Sen – ut på stan med dig!” -Veronika Heilbrunner.

Kimono, H&M.

Silk Kimono, Ganni.

Silkrock, Agent Provocateur.

Pricking sidensatinrock, Olivia von Halle.

FOTO JULIA ZIERER

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!