Veronica Maggio avslappnade men stilfulla vardagslook!

Superstjärnan, Veronica Maggio har lyckats med en den perfekt avslappnade men stilfulla vardagslooken. Vi frågade såklart hur?

Hur hittade du din stil? ”Jag har letat en del, faktiskt. I tonåren var jag en sökare, jag fick från overknees och magtröja med ’babe’-tryck till grungekofta och skjorta. Jag har alltid gillat en ganska så obrudig stil – inget rosa, ingen spets, inga puffärmar och ingen urringning. Ofta har jag hittat inspiration i olika filmkaraktärer. Jag älskar till exempel hon som spelar Jane i filmen ’Paris, Texas’. Jag älskar både Kirsten Dunst och Kate Winslet i ’Eternal Sunshine of the Spotless Mind’, Patricia Arquette i ’True Romance’ och så klart Margot Tennenbaum.”

Örhänge 18k guld och diamanter från Ole Lyngaard Copenhagen. Blus från Rodebjer och jeans från Levi’s.

Har du någon gång gjort ett totalt stilbyte? ”Efter min första skiva var jag otroligt less på min Alberto Vargas-fixering och kastade alla damklänningar i soporna. Det var nödvändigt.”

Halsband i 18 k guld från Georg Jensen.Ringar i 18 k guld med diamanter från Engelbert och Ole Lyngaard Copenhagen. Skjorta från Bik Bok och jeans från Levi’s.

Gör du några stilmässiga justeringar inför ett nytt album? ”Jag går fullständigt på det jag känner för mest just då. Det brukar vara ganska så tydligt för mig vad jag vill göra. Oftast vill jag framåt och testa något nytt, men vissa dogmatiska regler följer nästan alltid med.”

Du sa i första numret av STYLEBY att det var först när du fick ordning på hur du skulle se ut på scenen som magin på scenen kom. ”När jag fick på mig rätt kläder blev det ett sätt att gå in i en mer avslappnad och närvarande roll. Klänningarna kändes som ett fängelse. Som om jag var på finmiddag. Jag gillar att känna mig fri att röra mig hur som helst. Allt måste sitta på plats. Gärna bara ben, gillar shorts, inga klackar om det inte är platå. Gillar allt som får mig att känna mig glittrig, glamorös och som ger mig pondus. Hatar att ha på mig en massa fladdrigt tyg, hatar långklänning och gillar inte riktigt långbyxor. Smycken på en scen funkar inte alls.”

Hur mycket energi lägger du på det visuella? ”Mycket energi! Om det nu säger något. Men jag gillar inte när det ser överarbetat ut. Jag gillar när det ser ut som om man bara var där i ögonblicket.”

Är allt sant i dina texter? ”Ja. Nästan ...”

Ring i 18 k guld med diamanter, Sophie Gyllenhammar. Armband i 18 k guld med diamant från Marianne Dulong Fine Jewelry och halsband i 18 k guld med diamanter från Engelbert. Jeansjacka från Levi’s.

Klocka ”Tank Louis” i 18 k guld från Cartier/Nymans Ur. Ring i guldpläterat silver från Maria Nilsdotter. Blus och jeans som tidigare.

Örhängen i silver från Sara Robertsson och armband i silver med diamant från Drakenberg Sjölin. Topp från Stylein.

Fotograf Sascha Oda/Shotview Photographers Mngt

Stylist Linn Hägglund

Makeup Jeanette Törnqvist/Lundlund

Hår Eric Jamieson/Lundlund

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!