Möt stilsäkra artistduon VAZ!

Stilsäkra systrarna Jenny och Cecilia är artistduon VAZ och grundare av skivbolaget Kinship Music och musikprojektet Studio XX. Här är allt du behöver veta om deras stil! Psst. Träffa VAZ tillsammans med STYLEBY den 27 mars när vi firar Marimekkos nyöppnade flagship store i Stockholm (mer info längre ner)!

Stilsäkra artistduon VAZ!

”Artistduon Vaz i Marimekkos vårkollektion.”

Beskriv er stil

Jenny: ”Min stil är androgyn men jag har en kärlek för plagg som sticker ut med intressanta strukturer, former och material. Jag är helt besatt av hattar och huvudbonader.”

Cecilia: ”Min stil har varit ungefär samma sedan jag var 3 år. Jag älskar färger, mönster och glittriga saker och bär mycket vintage. För mig är kläder en stor hobby vid sidan av musiken och jag är alltid på jakt efter roliga plagg som inspirerar mig. Att bära färg gör mig alltid på bättre humör, så jag är något av en färgaktivist!”

5 saker alla borde ha i sin garderob?

J: ”En monokrom eller mönstrad kostym, ett par riktigt bekväma svarta chunky boots, en vintage-päls, oversized jeans- eller skinnjacka och några färgglada sneakers.”

C: ”Jumpsuit! En fake-fur i pastell, runda solglasögon, en mönstrad kostym, breda svarta byxor och ett par bekväma sneakers.”

Favoritprodukt ur Marimekkos vårkollektion? 

J: ”Karla väskan och Lahja toppen!”

C: ”Älskar det mönstrade setet i Kultarikko mönster.”

Hur hittade ni mod att bli kreatörer? 

J: ”För mig var det aldrig ett alternativ att inte följa mitt hjärta. Min passion för musik och konst har alltid funnits ända sedan jag var liten. Sen har våra föräldrar alltid stöttat oss i det vi gör, dom har lärt oss att tro på oss själva. Att aldrig låta någon säga att du inte kan göra det du brinner för men att vara medveten om att krävs hårt arbete, utbildning och tålamod för att komma dit du vill.”

C: ”Det är en kombination av hårt arbete, att aldrig ge upp, intuition och att jag vågat lita på mig själv och mitt hjärta. För mig har det aldrig varit ett alternativ att inte arbeta med musik men utbildning och erfarenheter har varit en väldigt viktig nyckel för att kunna förverkliga min dröm.”

Fira Marimekkos nyöppnade flagship store med STYLEBY

Vi firar öppningen av den nya Marimekko butiken  och den nylanserade kollektionen ”Art of printmaking” med bubbel, färgstark pralinkonst av Joy Harris, underhållning och designprat med STYLEBYs chefredaktör Jonna Bergh. Dessutom kommer Jenny och Cecilia Vaz att vara på plats den 27 Mars! Missa inte – anmäl dig här

foto FRIDA VEGA 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!