Foto: WERONIKA BELA

Titta in i Seinabo Seys färgglada drömhem

Seinabo Sey inredde sitt hem som de flesta andra – tills hon en dag åkte på turné. Då steg Emelie Eriksson och Susana Vall in och gjorde om hennes hem så att det äntligen såg ut som Seinabo känner sig inuti.

Seinabo, beskriv ditt hem?

”Min främsta tanke var att det skulle kännas så mysigt och varmt som möjligt. Den senaste tiden har jag börjat skämta om att mitt hem är nya Moderna museet, haha. Jag bor i det Laurinska huset, som jag är helt förälskad i. Jag har velat bo här sedan jag var 20 och trodde nog aldrig att det skulle bli verklighet. Så jag är verkligen oändligt tacksam till livet för att jag får ha mitt eget space här.

Seinabos säng med spegel, sänggavel, sängunderrede designad av Emelie (till vänster och Susana (till höger) som även tillverkat foamspegeln. I taket hänger parasoller från Kina Li, till höger sitter ett Dalí-print. Glaskonsten på väggen bredvid är gjord av Erika Kristoffersson Bredberg, en present från henne till Seinabo. Den marmoriserade koppen är från Emma Berzen/Arranging Things och brickan är från Afro Art. Lampan bakom Emelie till vänster är från Anna Harström/Arranging Things. Foto: WERONIKA BELA

Du bor mitt i så många färger och former – hur påverkar det dig i din vardag?

”Det har varit otroligt att äntligen bo i en miljö som faktiskt återspeglar mina egna fantasier. Jag tror faktiskt att inredningen har inspirerat mig till att ta fram mer av mina querky sidor.”

När jag kom hem från turnén möttes jag av en total makeover – det var så himla kul!

Skulle du säga att ditt hem speglar dig som ­person?

”Absolut! Lite lyxig och lite tokig, det är jag det!”

Du tog hjälp för att få ge ditt hem den känsla som du var ute efter. 

Emelie och Susana är två otroliga inredare och setdesigners som jag tagit hjälp av. Innan jag träffade dem var jag rädd för att vara okonventionell i min inredningsstil – det har jag ju släppt nu, som ni ser. Jag gav dem helt fria tyglar och åkte på turné – när jag kom hem möttes jag av en total makeover – det var så himla kul! Jag kände att det var så viktigt att hitta någon med samma stil som jag, och det har jag verkligen gjort med de två. Det har varit så kul att bolla idéer och hitta en massa rolig konst tillsammans.

Har du något hem/miljö som du inspirerats av?

”Första hemmet jag kommer ihåg att jag blev helt besatt av är inte helt otippat Beyoncés tonårsrum som jag såg på ’MTV Cribs’ när jag var typ tolv. På senare tid är jag besatt av att hitta nya bilder på Erykah Badus hem, hon har så mycket roliga små grejer överallt och även kristaller inmurade i fasaden – hur fett?!”

Över spegeltitt-skåpet med kristaller sitter ett inramat Basquiat-print och på den en Beyoncé-skylt som einabo fått i inflyttningspresent av grannarna Efva Attling och Eva Dahlgren. Foto: WERONIKA BELA

Vad är det som ditt hem ger dig? Vad är det du älskar med att vara hemma?

”Jag skulle säga att mitt hem ger mig en otrolig trygghet. Det är en plats där jag bara kan koppla av och vara i mina tankar. Att ta ett bad och lägga sig i sängen och kolla på tv är ultimat lyx för mig.”

Vad vill du att ditt hem ska ge för känsla till dem som besöker dig?

”Jag vill att mitt hem, som allt annat jag gör, ska inspirera folk till att vara mer sig själva. Det har varit så skönt att skita i regler och göra allt till en fantasi, och jag hoppas att alla blir mer peppade att göra så när de får känna vibben.”

Taklampan, den stora vasen i första lådan från vänster och den vita pallen framför krukväxten är gjord av Anna Harström. Kakan Hermansson har gjort den röda marmoriserade krukan ovanpå garderoben, den svarta i lådan bredvid och den på den vita pallen. Erika Kristoffersson Bredberg har gjort den lilla rosa glasvasen i undre lådan till vänster. Väggbonad med snäcka har Emelie gjort, lila pall med fogskum och rosa kruka av fogskum på garderoben är gjord av Emelie och Susana. Vita soffan är retro 70-tal från Ikea. Soffbordet är ett Blocketfynd som vi har målat om. Även mattan är ett Blocket-fynd från NK:s 70-tal som sytts om. Tavlan ovanför soffan är målad av Moley Talhaoui. Kuddar och röd blom-piedestal är loppisfynd. Blåvit blomvas av Caroline Harrius. Foto: WERONIKA BELA

Om ditt hem vore musik, hur skulle det låta?

”Kanske som en blandning mellan Erykah Badus ’Bag Lady’ och ’Savage’ med Megan Thee Stallion ft. Beyoncé.”

Snygg förvaring även ovanför garderoben! Foto: WERONIKA BELA
All keramik från Anna Harström. Foto: WERONIKA BELA
Pianopallen är ommålad i samma nyans som spegeln över sängen, och väven på har Emelie handvävt. I fönstret skymtas en vas av Tove Blank. Foto: WERONIKA BELA

LÄS ÄVEN Hemma hos svenska designern i Paris - oemotståndligt chict!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!