Smyckesdesignern Zuzana Spustova: ”Det är viktigt att det finns en attityd!”

Zuzana Spustova bor i Oslo och är grundare till smyckesvarumärket NEVA OSLO. ”Min dröm har alltid varit att skapa smycken till människors liv, något väldigt personligt.” Välkommen in i hennes garderob!

STYLEBY möter smyckesdesignern Zuzana Spustova

STIL  ”Min signaturfärg är svart. Jag älskar djupet och känner alltid en enorm power så fort jag sätter på mig svart. Jag tror jag har hittat min look, jag har klätt mig någorlunda likadant sedan jag var i tonåren. Jag tycker om struktur och form sen är det viktigt att det finns en attityd.”

FAVORIT DESIGNER ”Phoebe Philo. Jag vill kunna ha råd att bära Céline varje dag, känslan är otrolig på kroppen (då skulle jag dock behöva släppa svart!). Jag älskar Nicolas Ghesquiere, och hans förmåga att skapa ett feminint utseende, men alltid med en ny och modern touch – jag är trots allt östeuropé och den feminina känslan är ett måste. När det kommer till nya varumärken älskar jag NEHERA, deras material är heaven och jag missar aldrig ett besök i deras showroom.”

VARDAGSSTIL ”Försöker alltid bära ett signaturplagg eller accessoar, oftast blir det skor, speciellt boots. Jag har en fabulös samling av olika boots. Senast fick jag tag på ett par boots från Raf Simmons sista kollektion för Dior – de är banne mig konst! Just nu bär jag gärna kängor från Off-white tillsammans med maxiklänningar.”

PARTYSTIL ”Jag älskar en snygg kortklänning, speciellt till boots. Jag har tränat löpning i många år, så jag gillar att visa upp mina ben från gång till gång. Jag vet att jag bara ha några år kvar där jag kan använda denna typen av look, så jag försöker så ofta det går! I somras bar jag en kortklänning till ett bröllop i London från den bästa Tjeckiska designern – Jakub Polanka, jag kände mig både sexig och stark!”

SIGNATURSMYCKE  ”Vardagssmycken! Jag har alltid min vigselring från Cartier och en Hermés Kelly klocka – jag fick den när jag var 25 och älskar den över allt annat. Självklart bär jag min egen design också! Jag är lite extra förtjust i silkes armbanden, de känns lyxigt i kombination med guld.”

UTMANING MED SMYCKEN ”Den enda utmaningen för mig är att jag är rädd att tappa bort mina smycken. Förra året tappade jag bort min Cartier Trinity pinkie ring – det var smärtsamt men så är livet.”

MEST ANVÄNT ”Just nu lever jag i min päls från Saks Potts. Den har en grön rand, vilket är crazy för mig med annars endast svart, men jag har aldrig fått fler komplimanger för ett plagg i hela mitt liv. Jag förstår varför det går bra för Saks Pott-tjejerna!”

BÄSTA KÖP ”Min canvas dagbok från Louis Vuitton. Jag insåg att jag har använt den dagligen under 11 år – det är min följeslagare och utan den skulle jag få förlorad. Jag föredrar att skriva ner mina anteckningar istället för att ta hjälp av telefonen.”

SENAST KÖP ”Har under en längre tid drömt om att köpa 'Barbere' örhänget från Repossi och nu är det gjort - som belöning för hårt arbete under 1 års tid. Jag gillar tanken på att köpa smycken till mig själv, som ett minne. Jag bär inte klassiska örhänge, så en ear cuff är ett perfekt alternativ för mig.

NÄSTA KÖP ”Ett fotografi av Eva Herzigova. Hon har gjort ett samarbete med den tjeckiska konstnären Tono Stano. Jag hoppas verkligen jag kan få tag på det!”

INSPIRATION ”Konst och arkitektur. Sen får jag naturligtvis inspiration av andra kvinnor, jag älskar stilen på en av mina bästa vänner Karolina, hon är designer för skovarumärket Diemme.”

STYLINGTIPS ”Mindre är mer. Jag hatar när något är för långt eller för mode.”

SKULLE ALDRIG BÄRA ”Aldrig säg aldrig, men jag skulle inte vilja se alltför sexig ut!”

GARDEROB ATT PLUNDRA ”Marie Amelie Sauve.”

BEAUTY ”Jag har varit i ett monogamt förhållande med Sisley Paris i över 4 år nu. Det har nästan blivit en besatthet, jag gillar ALLT de tillverkar och förhoppningsvis kommer det aldrig att förändras. Jag bär inte massor av smink, men har varit (och är) väldigt strikt med min hudvårdsrutin sen jag var ung.”

BÄSTA BEATUYKÖP ”Peeling från Sisley 'Gommage', den bokstavligt rensar ut allt skit. Jag sover gärna med Sisleys 'Black Rose' mask flera gånger i veckan.”

DOFT ”Har använt 'Chanel Au Premiere' sedan den lanserades. Använder hela deras kroppsserie inklusive duschtvål, body lotion och nu olja- det gör skillnad - de är definitivt min signatur doft!  På kvällen droppar jag några droppar av Chanels 22, den känns extremt lyxig och påminner mig om Paris.

BÄSTA SKÖNHETSRÅD ”Rutin är allt. Hellre en bra rutin med billigare produkter än en dyr kräm då och då!”

REDO PÅ 5 MINUTER ”Daglig motion är det bästa du kan göra för din hy och för att hålla dig ung - då är man alltid redo på 5 minuter!”

foto HANA KNIZOVA

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!