Foto: Jana Clevé

Nya smyckesidéer för fest och vardag (och tips på snygga smycken att unna dig nu)

Smycken är det bästa och snabbaste sättet att uppgradera din outfit till något alldeles speciellt. Varsågod – här får du ännu mer inspiration och tre konkreta tips på smycken som är trendiga nu; logosmycket, den stora kedjan och utsmyckat mode.
STYLEBY

Börja älska logosmycket

Designerlogos var älskade på 90-talet, men hade senare en period där de inte sågs på med blida ögon från de mest modeintresserade. När logon under slutet av 2010-talet dök upp igen som en vinnare så föredrar vi på det här sättet: Något mer subtilt och lyxigt. Vilken är din logofavorit? J.W. Andersons tillhör en av de bästa – och så gillar vi förstås märket och designern förstås. Se så vackert det blir mot både något enklare – kjol och topp från A.W.A.K.E. – och mer dramatiska silhuetter – blus från Bernadette –  och färger.

Blus och kjol från A.W.A.K.E. och örhänge från J.W. Anderson. Foto: Jana Clevé
Blus från Bernadette och örhänge från J.W. Anderson. Foto: Jana Clevé

Logohalsbandet. Väljer du en mer diskret variant eller föredrar du stora gapiga loggor när dy letar efter ett logosmycke? Fendi, Zucca choker. Mer info och köp här (länk till Farfetch.)  

Logoörhängen från Gucci med fejkpärlor.

Logoörhängen. Du har säkert sett Chanels ikoniska logoörhängen med två mötande C:n. Här är en variant från Gucci med GG-loggan som kommer från 70-talet och med fejkade pärlor som man kan ta av, så du får 2 örhängen 1! Mer info och köp här (länk till Net-a-porter.)  

Kedjan är den stora trenden

I bästa fall ser ett smycke ut som en blomma – ibland bokstavligen, men oftast mer subtilt. En tjock kedja, den här från J.W. Anderson, är inte bara ett av höstens och vinterns stora trendsmycken, det ger också känslan av en guldfärgad ranka som slingar sig runt en av din kropps vackraste del. Snyggt till precis allt, men vi älskar den kanske allra mest som här: Mot bar hud till en kavaj, denna från Valentino. Eller till jeans och vit t-shirt. 

Kavaj från Valentino Vintage. Halsband från J. W. Anderson. Foto: Jana Clevé
Foto: Jana Clevé

Det stora kedjehalsbandet. Halsband med stora oregelbundna länkar i guldpläterat stål (14 karat.) Edblad, Karla necklace multi gold. Mer info och köp här (länk till Edblad.)  

Halsband med tjock kedja. Kedjehalsband i metall med silverfärgade och guldfärgade länkar om vartannat och så kallad T-bar (stängningen). Mer info och köp här (länk till Glitter.)   

Utsmyckat mode

Kläder som redan är utsmyckade, där smycken letat sig in i designen, är en trend vi bara älskar, som på den här skjortan från Givenchy. Smycket tillför verkligen en spänning och något extra. Vi bär den förstås gärna som den är, men det är också fint att addera smycken från din egen samling - mixen blir dramatisk och intressant. 

Blus från Givenchy. Foto: Jana Clevé
Foto: Jana Clevé

Blus med smyckesdetalj i form av guldfärgade knappar formade som bin. & Other Stories, Relaxed bee button shirt. Mer info och köp här (länk till & Other Stories.)   

Stickad blus med strassknappar från Neo Noir.

Utsmyckade knappar. Inte bara guldknappar lär vi få se mer av, utan även pärlknappar och som här, knappar i strass. Stickad blus Gemma Diamond från Neo Noir. Mer info och köp här (länk till Åhléns.)  

 

Fotograf Jana Clevé/Schierke Artists

Stylist Sofia Alonso

Hår och makeup Agnesha Kollien

Modell Tasha Malek/M4 Models

Fotoassistent Jakob Riedel

 

Läs också: Så fick tennisarmbandet sitt namn.