House of Hackney-Frieda: ”Det är coolt att se våra prints på kvinnor"

House of Hackney är en av inredningsvärldens raketer. Nu gör deras maffiga blomprints entré i våra garderober då duon gör ett samarbete med & Other Stories. STYLEBY talade med Frieda Gromley.

House of Hackney är en av inredningsvärldens raketer. Båda grundarna, Frieda Gormley och Javvy M Royle arbetade tidigare med mode, men startade sitt eget företag hemma vid köksbordet. Idag är House of Hackey kända för sina annorlunda och maffiga mönster – oftast hämtade från växtvärden. Tidigare i våras tog de klivet tillbaka in i modevärlden då de tillsammans med & Other Stories gjort en kapselkollektion, blommigt givetvis. STYLEBY talade med Frieda Gormley.

Är det annorlunda att se kvinnor bära era mönster – istället för att sitta på dem?

”Att se våra mönster på en vägg eller en levande kvinna är lika spännande. Det kommer definitivt att vara superkul att se att människor bär vår design runt om i här i London och över resten av världen.”

Tänker ni på ett annat sätt när ni skapar ett plagg jämfört med när ni inreder?

”Oavsett om vårt fokus är ett rum eller en klänning, går vi på att skapa blommönster på exakt samma sätt. Växter är alltid växter. Att se våra mönster på en vägg eller en levande kvinna är lika spännande. ”

Spelar riktiga blommor en roll när ni skapar era mönster och inredningar?

”Absolut. Naturen spelar en ledande roll i allt vi gör. Vi påverkas av allt från vackra, brittiska trädgårdar till levande höstlövverk. För samlingskollektionen & Other Stories inspirerades vi av viktorianska psykadeliska målningar med fantasifulla blommor. House of Hackney spirit är inspirerad av naturen med ett soundtrack av Bowie.”

Vad är det med blommar världen som appellerar så mycket till människor?

”I dag har vi ett stort behov av blommor och växtlighet på grund av den kaotiska världen vi lever i idag. Vi längtar efter att återförenas med naturen. Det finns också en växande miljömedvetenhet om vikten av att ta hand om och uppskatta Moder Jord.”

TIPS! Nu kan du prenumerera på STYLEBY Beautybox! Och glöm inte att du kan lyssna på sprillans nya avsnitt av Beautypodden Skönhetsredaktionen här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!