STYLEBY Highlights: Elin Kling träffar supermodellen Karlie Kloss

Elin Kling möter upp Karlie Kloss för en snabbdejt på Soho House i New York i STYLEBY #18 inför hennes jeans-lansering med FRAME.

”Är du svensk nu, Karlie Kloss?”

KARLIE Jag är halvdansk.

ELIN Va? Det hade jag ingen aning om. Talar du danska?

K Nej, tyvärr. Men jag önskar verkligen att jag gjorde det. Jag är stolt över att ha lite skandinaviskt blod i mig! Jag är blond och blåögd, det är ju det man klassiskt förknippar med Skandinavien.

E Var växte du upp?

K Saint Louis, en pytteliten stad i västra USA.

E Och när kom du till New York?

K När jag var 14.

E Började du modella då?

K Ja, mina första visningar gick jag när jag var 15 år. Men jag pendlade, så jag gick klart high school. Fast det är först det här året som jag äntligen har köpt en egen lägenhet.

E Var?

K I West Village.

E Där bor jag med.

K Jag tränar på Crunch!

E Jag med! Eller okej, jag har varit där två gånger. Men jag tränar, på riktigt, längs Hudson River.

K Men gud så härligt, jag vill hänga med nästa gång. 

E Absolut – om du berättar hemligheten med ”the Karlie legs”! Får man dem om man tränar med dig?

K Kan tyvärr inte lova det alltså. Men benen blir ju mycket snyggare när man tränar. Men jag tycker det är svårt att få in rutiner med träningen. Att hitta en balans både i träning och kost är inte lätt. 

E Hur träffade du Jens och Erik bakom FRAME?

K Genom jobb, de har ju alltid så mycket på gång. En kväll, minns inte om det var i London eller Paris, så pratade vi om Frame Denim, det var precis innan de hade lanserat märket. Och jag berättade hur svårt det faktiskt är att hitta bra jeans för långa tjejer. Och på den vägen var det. Det bara hände.

E Dessa jeans ger mig komplex … Hur lång är du?

K Haha! Nej! Jag är runt 185 cm. Hur lång är du?

E Jag är 175 centimeter.

K Men det är ju den perfekta längden. Du kan ju ha klackar på dig varje dag. Jag kan inte gå igenom en dörr utan att slå i huvudet. Herregud, tänk på min stackars pojkvän!

E Hur lång är han?

K Han är lika lång som jag, men inte när klackarna åker på.

E Kan han hantera det?

K Jag tycker att en kille med en längre flickvän är sexigt, men han säger att han inte känner sig så maskulin när han är kortare. Men jag har självklart sagt åt honom att skärpa sig. 

E Du är flitig på Instagram.

K Absolut, jag älskar att dela mitt liv med mina followers.

E Känns det som en betydande del i din karriär?

K Jag tycker responsen är viktig. Att jag kan på sätt och vis mäta vad de gillar och inte gillar. Som med det här samarbetet med Frame. Jag har inte gjort de här jeansen för att bara modeller ska kunna bära dem, utan för att alla långa tjejer som känner att det sällan finns något utbud för dem ska kunna hitta en snygg jeansmodell. Och jag har fått mycket fin respons på Instagram. Det betyder mycket.

E Känner du också av att du faktiskt får mer projekt genom att du är så pass aktiv i sociala medier. 

K Absolut. Men jag håller också på att fortfarande försöka förstå mig på det.

E Men det är det som är det härliga. Alla är på ett sätt mer eller mindre nybörjare och utforskar hur man kan arbeta med det på smarta sätt.

K Men jag gillar att jaghar kontroll över den bild folk får av mig. Att det ger en en röst. Men jag vet inte … Du om någon vet ju!

E Nä, jag är också en rookie på sätt och vis. Men jag tror du gör rätt i att vara aktiv på plattformar som till exempel Instagram. Jag tror på personliga avsändare, en personlig relation. Vilket du ger dem. Men du, hur känns det i dag med ’Karlie-klippet’? Du skapade verkligen klipphysteri när du klippte av dig håret i höstas. Kommer du ha kvar det kort?

K Jag kommer absolut låta det växa ut någon gång. Men uppmärksamheten kring att jag klippte av håret kunde jag aldrig drömma om. Allt jag ville var att få en förändring, men jag blev superexalterad över att jag faktiskt fick andra att klippa av sig håret också. Att jag inspirerade andra tjejer att våga. Det var coolt.

E Du förresten, i det här numret delar redaktionen med sig av sina beautyfavoriter. Ge oss din!

K Jag har en superbra produkt för mitt korta hår. Efter att jag klippte mig så använder jag inte ens balsam längre. Just för att jag har så tunt hår, och allt handlar om att få till en bra textur. Så jag har skippat balsamet, låter det självtorka. Sedan använder jag Oribe Texture Paste, den är riktigt bra!

E Du är alltid sen, stämmer det?

K Jag är alltid fashionabelt sen. Det kanske är min nästa grej, att designa en klocka.

E ”The Karlie clock”?

K Yes, där satt den! 

TIPS! STYLEBY bjuder in dig till en härlig tjejweekend till Palma de Mallorca – läs mer här!

Foto Emmet Malmström

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!