Foto: Pauline Suzor

Bröderna Bennett klär sig bäst i Sverige: "Vi är inte så spretiga"

Tvillingbröderna Sammy och Johnny Bennett är överallt. Först och främst är de musiker, men du har också sett dem på catwalken under Fashion Week Stockholm och i Seinabo Seys musikvideor. Nu är de aktuella med ny musik och duon byter namn till Bennett – de tillhör landets bäst klädda män. För STYLEBY berättar de om sin stil.
Sammy och Johnny bär kläder från August Gille. Smyckena är privata. Foto: Pauline Suzor

Sammy och Johnny Bennett från Göteborg har skapat musik sedan 2016, och redan 2017 prisades de med en Grammis i kategorin Årets nykomling. Nu är de aktuella med ny musik. 

”I dag är vi på väg mot ett ännu mer eget sound än tidigare. Just nu är vi väldigt inspirerade”, säger de till STYLEBY.

Killarna har också väckt uppmärksamhet utanför sitt eget musikprojekt – du har sett dem i Seinabo Seys musikvideo till ”Good in You” och Sammy sågs även på catwalken för Selam Fessahayes uppmärksammade visning. Båda har riktigt bra stil – ska du ge din pojkvän stilinspiration, tipsa gärna om bröderna Bennett.

Ni är tvillingar – växte ni upp likadant klädda?

JOHNNY ”Morsan bestämde kläder i tidiga år och då var vi alltid double up. Men sedan började jag klä mig i annat. Mina vänner brukade alltid kalla mig ’Johnny Class’ när vi var yngre. Jag klädde mig lite mer stilrent, medan Sammy svängde ut lite mer åt det sportiga.”

SAMMY ”Jag minns när Johnny började ha på sig jeans, något jag aldrig haft på mig. Han tyckte att ’det är det här du ska på dig när du går till skolan, du kan inte ha sportbyxor’. Men jag gick med sportbyxorna ett tag till när Johnny började klä sig lite mer ’vuxet’.”

LÄS OCKSÅ: Hedda Stiernstedts stilsignatur: ”Jag bär Stan Smith året runt”

 Speglar er stil er musik?

SAMMY ”Musikaliskt så tycker jag vi har en tydlig stil, det finns små detaljer i musiken som gör att den blir väldigt egen. Så skulle jag säga att även min stil är. Jag gillar de små sakerna, detaljerna.” 

JOHNNY ”I fråga om stil så har vi alltid klätt oss väldigt avskalat. Något kan få sticka ut, men resten talar inte lika högt. Vi är inte så spretiga stilmässigt.”

JOHNNY BENNETT:

”Jag gillar nytt och fräscht blandat med något vintage.”

Johnny bär skjorta från Our Legacy och halsband från Acne Studios. Örhänget är hans eget. Foto: Pauline Suzor

Var det ett medvetet val att låta kläderna urskilja dig från din bror?

”Nej, jag tror inte det hade något med Sammy att göra. Det vara bara viben jag hade. Jag tycker det är fint att klä mig i rock, fina byxor och så klart blanda upp det med annat. Jag är väldigt bekväm, och tror att jag i framtiden bara kommer att gå runt i linnebyxor och en vit T-shirt utan strumpor. Klimatet i Göteborg tillåter inte den klädseln, så jag tror jag kommer att bo i ett varmare land. Jag tror att jag kommer att bli en riktig bohem senare i livet.”

 Vad betyder mode för dig?

”Det är roligt när människor tar för sig och uttrycker sig själva med sin stil. Du visar vem du är med din klädsel. Men jag tycker inte att mode har något att göra med att det måste vara dyrt.”

 Berätta om ditt första stilminne! 

”Jag köpte D12-byxor i mellanstadiet. Helt plötsligt var jag värsta hiphopparen, och efter det köpte jag en massa hiphop-plagg – bland annat en Kangol-mössa. Sedan fastnade jag i en grind med mina D12-byxor och slet upp dem. Det var slutet på den eran.”

 Har du något favoritmärke?

”Acne Studios har en väldigt fräsch, mini-malistisk stil. Jag gillar skandinaviskt mode, när det är väldigt avskalat och fint, och att blanda upp det med annat. Precis som ett hem, jag tycker det är nice när man har nya möbler och blandar det med något antikt som ger karaktär. Jag gillar när det är fräscht och nytt, men hittar gärna second hand-plagg. Kanske någon accessoar eller någonting annat som lyfter upp det och gör det till ens eget.”

LÄS OCKSÅ: Seinabo Sey i samarbete med Hope – se bilderna här

SAMMY BENNETT:

”Mode visar vem du är, det är så du presenterar dig.”

Sammy bär skjorta och halsband från Acne Studios. Mössan är hans privata. Foto: Pauline Suzor

Sammy, hur var det att ta klivet ut på catwalken på Selam Fessahayes visning?

”Det var nice. Jag gick en visning när jag var 16 och minns att jag bara ville göra det igen när det var klart. Selams visning var nice, det var mycket vänner där och hennes kläder och uttryck talar verkligen för sig. Sedan ja, jag har ingen gångstil, utan bara … (Johnny avbryter: ”Du släpar lite på vänsterfoten.”) Haha, ja, kanske. Men jag tyckte det var askul, och framför allt att få göra det med henne.”

Vad upplevde du var största skillnaden på catwalken mot att stå på scen?

”På scen interagerar du och connectar på en helt annan nivå. Vi har ju främst låtar som är uppåt, då är det väldigt lätt att attackera publiken i det. Jag har en låt med Parham som ärlugnare än vad jag är van vid, och när jag skulle ut med honom på Way Out West tänkte jag:’Hur gör jag det här? Hur håller jag mig lugn men ändå övertygande?’ Jag är van att övertyga med hype.”

Vad betyder mode för dig?

”Mode visar vem du är, det är så du presenterar dig. Jag kan tycka att André 3000 har bra stil, men han tar det ibland lite längre än vad jag hade gjort. Han har alltid någon konstig mössa, med någon fjäder i, vilket får mig att tänka ’wow, det där var ändå innovativt och fett’.”

Berätta om ditt första stilminne!

”Jag minns att jag brukade köra piké och fälla upp kragen. Körde det ett tag och tänkte ’fan vad jag är egen’.”

Såg förresten att du även dök upp i en het scen i Seinabo Seys video till ”Good in You”!

”Vi blev kära och videon blev riktigt nice. Jag har jobbat med Seinabo tidigare och det har alltid varit proffsigt, hon är grym.”

Av ELINA GROTHÉN

Fotograf PAULINE SUZOR

Stylist MIKAELA HÅLLÉN

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!